FINANTE-BANCI

BCE: Stresul financiar din zona euro a scazut la nivelul anterior crizei declansate in 2007

27 noiembrie 2013, ora 23:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro5.-mare.jpg
Stresul financiar din zona euro a scazut aproape de nivelul anterior crizei financiare declansate in 2007, dar conditiile raman fragile si procesul de ajustare bugetara din regiune este incomplet, potrivit unui raport al Bancii Centrale Europene (BCE) privind riscurile din sectorul financiar.

"Stabilitatea financiara din zona euro s-a imbunatatit comparativ cu nivelul existent la publicarea raportului bianual precedent. Nivelul riscurilor sistemice este foarte scazut in prezent", a declarat miercuri, la Frankfurt, vicepresedintele BCE Vitor Constancio.

El a avertizat insa ca riscurile la adresa stabilitatii financiare se mentin, chiar daca fluctuatiile pietei din ultimii trei ani sunt de domeniul trecutului.

Printre factorii de risc urmariti de BCE se afla revenirea tensiunilor pe piata datoriilor suverane, turbulente pe piata financiara mondiala, insotite de o stabilire incorecta a preturilor activelor si un nivel scazut al lichiditatilor, precum si dificultati de finantare a bancilor, informeaza Mediafax.Bancile centrale din intreaga lume, din Europa si pana in Australia, iau noi masuri de relaxare a politicilor monetare, pentru sustinerea cresterii economice, alimentand reaprinderea razboaielor valutare.

Banca Centrala Europeana (BCE) a redus la inceputul lui noiembrie dobanda cheie cu un sfert de punct procentual, la un nou minim record de 0,25%, iar unii investitori cred ca masura are rolul, partial, sa previna aprecierea euro, care a urcat la cel mai ridicat nivel atins dupa 2011.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 August 2019, 11:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter