FINANTE-BANCI

BCR a acordat co-finantari de 1 mld. euro pentru proiectele realizate din fonduri europene

08 mai 2013, ora 14:38, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro521-mare.jpg
Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat, din 2007 si pana in prezent, co-finantari in valoare de 1 miliard de euro (4,37 miliarde de lei) pentru beneficiarii de fonduri structurale si de coeziune.

ôBCR este liderul pietei in ceea ce priveste co-finantarea proiectelor cu finantare europeana din fonduri post-aderare, acordand pana in prezent, credite de peste un milliard euro pentru proiecte de peste 3,5 miliarde euro. Fondurile europene sunt unul dintre vectorii majori ai dezvoltarii economiei romanesti, cu efecte de multiplicare, avand ca obiectiv reducerea deficitului de dezvoltare economica si infrastructura fata de restul Uniunii Europeneö, a declarat Ioana Gheorghiade, director executiv - Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, BCR.

ôCompletarea investitiilor straine directe cu absorbtia de fonduri europene creeaza premisele unei cresteri economice sustenabile pe termen lung, prin imbunatatirea productivitatii totale. Co-finantarile oferite de BCR din fonduri europene s-au indreptat catre proiecte destinate dezvoltarii industriei, agriculturii si infrastructurii rurale, reabilitarii si extinderii sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, reabilitarii infrastructurii urbaneö, a adaugat Ioana Gheorghiade.

Aceasta a aratat ca banca a analizat circa 3.000 de proiecte, din care a co-finantat 1.063, in valoare de 15,17 miliarde de lei.ôSustinerea proiectelor implementate cu fonduri europene constituie una dintre prioritatile BCR. Sectorul bancar joaca un rol esential in dimensionarea si structurarea proiectelor si a finantarilor necesare, in urma analizei capacitatii de implementare a investitiei, a oportunitatii de piata a proiectului si a experientei relative la sectorul activitatii finantate. Un parteneriat puternic intre sectoarele public, privat si financiar este hotarator in atingerea unei rate de absorbtie ridicateö, a mai spus Ioana Gheorghiade.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, are o retea formata din 41 de centre de afaceri dedicate companiilor si 622 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. Banca are peste 2.400 de bancomate (ATM) si 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti (POS).

BCR a incheiat anul 2012 cu pierderi de 1,234 miliarde lei (276,9 milioane euro), fata de un profit de 68,4 milioane lei obtinut in 2011. Pierderile s-au datorat, potrivit reprezentantilor bancii, costurilor de risc crescute si restructurarilor in curs.

Banca Comerciala Romana si-a diminuat pierderile nete cu 96,1%, de la 307,8 milioane lei (70,7 milioane euro) inregistrate in trimestrul I din 2012, la 12,1 milioane lei (2,8 milioane euro) la finele lunii martie 2013.

BCR va reveni pe profit in acest an, insa estimarile precise sunt dificile din cauza impactului situatiei economice din Romania, a declarat recent directorul general al Erste Group, Andreas Treichl, mentionand ca sefii subsidiarei romanesti nu vor primi un bonus special pentru asta.

Citeste si:
BCR este optimista si vede o crestere economica mai mare decat Comisia Europeana
Analist: BNR urmeaza sa reduca dobanda cheie. Care este efectul asupra creditarii
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 16 Iulie 2020, 03:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter