- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR: Finantari de 2,5 mld. euro prin fonduri europene, in 4 ani

22 Feb, 12:14 • Redactia DailyBusiness
EU Office BCR, birourile specializate in derularea fondurilor europene, au adus in portofoliul Bancii Comerciale Romana (BCR), in 4 ani de activitate, peste 4.000 de proiecte de finantare, insumand circa 2,5 miliarde euro, a anuntat, luni, banca.
BCR: Finantari de 2,5 mld. euro prin fonduri europene, in 4 ani

Aceste proiecte se afla in diferite stadii: aprobate, contractate, deja implementate, depuse la Autoritatile de Management ale Programelor Operationale sau ale diverselor scheme de ajutor de stat, ori sunt in pregatire.

„Aproape 45% din proiectele aprobate la finantare in cadrul Programelor Operationale si al Programului National de Dezvoltare Rurala sunt ale clientilor BCR”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

BCR pune la dispozitia clientilor programe de finantare din mai multe surse, precum BEI, BERD, IFC, FIDA etc., pentru co-finantarea proiectelor implementate din fonduri nerambursabile sau finantari alternative pentru proiectele eligibile dar care nu au obtinut finantarea nerambursabila din cauza terminarii fondurilor disponibile.

BCR are, pe langa fondurile de la Uniunea Europeana (UE), 7 acorduri de finantare in valoare de 315 milioane euro si care au fost semnate, in aceasta perioada, cu institutii financiare internationale, a precizat banca.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail, cat si celor corporate. Banca are in prezent 663 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara, iar clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.