FINANTE-BANCI, CARIERE

BCR: O treime din IMM-urile din România sunt deținute de femei

08 martie 2016, ora 16:29 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
danademetrian.jpg
Peste un sfert din microîntreprinderile din România sunt conduse de femei, iar majoritatea antreprenoarelor din acest sector activează în Transilvania, potrivit BCR.

În ceea ce privește femeile de afaceri din portofoliul BCR, majoritatea lor au companii în domeniile comerțului, producției și serviciilor.

Femeile care apelează la serviciile Băncii Comerciale Române (BCR) tranzacționează mai des și mai mult cu cardul la POS, încasează venituri în cont cu o mai mare regularitate decât bărbații și sunt mari amatoare de cumpărături offline și online, conform datelor actualizate ale companiei.

"Profilul clientei BCR relevă dinamism, modernitate și, mai ales, emancipare financiară. Datele noastre creionează portretul unei femei care tranzacționează fără a recurge la numerar, face cumpărături frecvent, dar și economii, e obișnuită cu plata automată a facturilor și optează pentru internet banking", a declarat Dana Demetrian, Vicepreședinte  retail BCR.  

Femeile reprezintă 49,4% din numărul total de clienți ai BCR, iar profilul clientei băncii arată că veniturile lunare (de tip salariu sau pensie) ale domnișoarelor și doamnelor sunt în creștere față de salariul minim net lunar pe economie. În plus, ele încasează venituri în cont cu o mai mare regularitate decât bărbații.  Numărul clientelor Băncii Comerciale Române care apelează la serviciile de private banking (accesibil celor care au în cont peste 200.000 de euro) a crescut cu 8% în ultimul an. Unul din trei clienți BCR care utilizează private banking este femeie, iar clientele care recurg la aceste servicii dețin 30% din totalul activelor aflate în administrarea acestui segment. O treime dintre clientele Băncii Comerciale Române care folosesc private banking apelează la acesta pentru a efectua plasamente în fonduri de investiții.  

Femeile economisesc mai mult decât bărbații, depășindu-i atunci când vine vorba despre numărul depozitelor la termen.  

Apetența femeilor pentru îmbunătățirea nivelului de viață a întregii familii le situează pe primul loc atunci când vine vorba de cumpărături, femeile fiind și principalele deținătoare de card de debit din portofoliul BCR.

Atenția și
grija pentru nevoile curente ale familiei se observă în desfășurătorul cheltuielilor lunare a femeilor, de unde se poate observa preocuparea continuă pentru oferirea unor servicii de calitate. Vorbim de servicii de educație mai bune pentru copii, de servicii medicale de calitate pentru întreaga familie, de îmbunătățiri sau reamenajări la nivelul locuinței sau chiar de plata la termen a facturilor lunare, pe care majoritatea femeilor le plătesc direct din cont, prin serviciul Direct Debit.  

Clientele BCR tranzacționează mai des și mai mult cu cardul la POS decât bărbații și au o apetență ridicată pentru internet banking, unul din trei clienți BCR care utilizează aceste servicii fiind femeie. Totodată, 56% dintre clientele băncii care folosesc internet banking recurg la autentificarea prin token sau etoken.  

Femeile care apelează la serviciile de internet banking ale Băncii Comerciale Române intră în cont, în medie, de două ori pe lună și efectuează operațiuni cel puțin o dată pe lună, iar 8% dintre ele folosesc acest serviciu de pe telefonul mobil.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 19 Iunie 2018, 14:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter