- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BEI finanteaza BRD Sogelease cu 15 mil. euro pentru creditarea IMM-urilor

19 Mar, 18:37 • Redactia DailyBusiness
Banca Europeana de Investitii (BEI) va acorda un credit de 15 milioane euro companiei de leasing BRD Sogelease IFN, pentru finantarea proiectelor firmelor mici si mijlocii (IMM), in scopul de a diminua impactul crizei economice actuale.
BEI finanteaza BRD Sogelease cu 15 mil. euro pentru creditarea IMM-urilor

„Imprumutul este destinat sustinerii proiectelor promovate de IMM-urile din Romania. Scopul sau este de reducere a impactului actualei crize economice prin imbunatatirea finantarii pe termen mediu si lung in conditii avantajoase”, se arata intr-un comunicat al BEI.

In acest scop, BEI anunta ca simplifica procedurile de acordate a imprumutului si extinde domeniile de aplicare, pentru a acoperi si investitii intagibile.

Prin intermediul liniilor sale de credit, BEI finanteaza proiecte ce sunt de obicei implementate de IMM-uri, cu mai putin de 250 de angajati, dar si de companii mari sau municipalitati.

BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, a inregistrat anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 237,3 milioane euro, in crestere cu 5,5% fata de 2007.