FINANTE-BANCI

Berlusconi: Italienii sunt mai saraci decat inainte de introducerea euro

05 noiembrie 2011, ora 11:09 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
4eb0f0bfb3357.jpg
Premierul Silvio Berlusconi sustine ca italienii sunt mai saraci acum decat inainte de introducerea monedei euro.

"O familie putea sa traiasca usor cu 2 milioane de lire italiene pe luna, dar astazi este dificil si cu o mie de euro", a declarat vineri, Berlusconi, intr-o conferinta de presa la Cannes, dupa summit-ul G20.

"Nu dau vina pe euro, ci pe rata de schimb", a adaugat premierul italian.

Potrivit publicatiei EUObserver, comentariul premierului Italiei nu poate sa nu fie "remarcat", in contextul unor speculatii tot mai ample cu privire la o posibila destramare a zonei euro si in timp ce mai multe state membre, inclusiv Italia, depun eforturi pentru a convinge investitorii ca au capacitatea de a plati enormele datorii.In plus, cu doar cateva minute inaintea declaratiei, s-a confirmat ca Fondul Monetar Intrnational (FMI) va monitoriza implementarea reformelor planuite in Italia. Organizatia a oferit chiar si un ajutor acestei tari, dar a fost refuzata, relateaza Mediafax.

"Solicitarea noastra la FMI nu a fost niciodata o solicitare de natura financiara, ci pentru źknow-how╗ si experienta, pentru a face angajamentele noastre si mai clare", a declarat Giulio Tremonti, ministrul de Finante, care a participat alaturi de Berlusconi la conferinta de presa.

Recent, premierul Italiei, Silvio Berlusconi, i-a promis cancelarului Angela Merkel adoptarea unor masuri financiare in cel mai scurt timp, inaintea summitului G20.

In cursul unei intrevederi catalogata drept "lunga si cordiala", cei doi lideri au convenit sa aiba "consultari stranse in urmatoarele ore", dupa examinarea "situatiei economice si financiare creata de anuntul Greciei privind organizarea unui referendum pe tema planului european de salvare".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter