- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BNR: Avem semnale bune in ceea ce priveste economia

15 Feb, 16:47 • Redactia DailyBusiness
Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu a declarat vineri ca economia Romaniei are semnale bune de crestere, lucru demonstrat si de suprasubscrierea ultimei emisiuni de titluri de stat romanesti.
BNR: Avem semnale bune in ceea ce priveste economia

„Cresterea economica este prevazuta tot mai mare de la un an la altul. Deja avem semnale bune”, a afirmat Florin Georgescu, citat de Agerpres.

„Joi a fost o emisiune de titluri de stat romanesti care a atras investitorii la un cost de numai 4,5 % la dolar, ceea ce este cu 1% mai putin decat ce a atras cu o zi inainte o tara vecina. S-a suprasubscris, adica oferta de bani a fost de cinci ori mai mare respectiv 7,5 miliarde de dolari fata de cererea partii romane, asa ca iata, investitiile straine vin, sunt bani disponibili in lume, au venit in zona guvernamentala si asta poate sa duca la o crestere economica indirecta”, a continuat acesta.

In ceea ce priveste sfatul pe care l-a dat celor din domeniul economic pentru cresterea economica, prim-viceguvernatorul BNR a afirmat ca trebuie sa ne bazam pe potentialul propriu, sa dimensionam corect profiturile pe care le obtin companiile, sa stimulam investirea lor aici si nu in alte parti, sa asiguram atragerea accelerata a fondurilor europene care pot contribui la realizarea multor proiecte de infrastructura,de cresterea competitivitatii economice in toate domeniile, indeosebi in agricultura sau protectia mediului.


Produsul intern brut (PIB) a crescut
anul trecut cu 0,2%
, comparativ cu anul 2011, potrivit primelor
estimari publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).