FINANTE-BANCI

Boc: Nu se majoreaza TVA, dar se mentine impozitul minim

31 iulie 2009, ora 16:34   | 3 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
boc medie.jpg
Guvernul nu va reusi sa mentina deficitul bugetar la un nivel sub 7% din PIB si va fi obligat sa efectueze noi reduceri de cheltuieli bugetare, incercand sa nu majoreze cota unica si TVA, dar pastrand impozitul minim, conform datelor prezentate investitorilor de premierul Emil Boc (foto) si ministrul Finantelor.
Surse participante la discutie au declarat ca seful Guvernului si Gheoghe Pogea, ministrul Finantelor, au prezentat reprezentantilor mediului de afaceri situatia actuala a economiei, in contextul discutiilor cu Fondul Monetar International, explicand ca efectele crizei economice sunt majore, iar Guvernul nu va putea mentine in acest an deficitul bugetar la un nivel de sub 7% din Produsul Intern Brut, potrivit Mediafax.

Premierul si ministrul le-au spus investitorilor ca "incearca" sa nu majoreze TVA si cota unica de impozitare, aratand ca Ungaria a ridicat nivelul TVA, dar efectele rezultate au fost negative.

Ei au explicat in acest context utilitatea impozitului minim, sustinand ca daca ar fi dispus de resurse bugetare suficiente, nici nu s-ar fi gandit sa introduca aceasta taxa."S-a explicat ca daca erau bani, nu ar fi fost introdus acest impozit, dar in conditiile actuale premierul si ministrul Finantelor au cerut sa se inteleaga necesitatea acestui impozit, aratand ca firmele nu au falimentat din cauza acestuia si sugerand ca Executivul nu va renunta deocamdata la taxa", au aratat sursele citate.

Premierul si ministrul Finantelor au aratat, potrivit surselor, ca Executivul va fi obligat sa efectueze reduceri suplimentare de cheltuieli bugetare, incercand in acelasi timp sa asigure conditii favorabile mediului de afaceri.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
START - UPUL si POGEA TAX a spus:
31/07/2009 19:07
Dl. Pogea a afirmat ca start-upurile nu vor fi supuse impozitului forfetar.
In UE si in Romania stat-up inseamna trei ani de la infiintare.
Dl. Pogea stie ce inseamna start-up si va continua sa ia banii acestor firme?
 
START-UP a spus:
01/08/2009 20:13
Peste noapte am simtit ca si cum start-upul meu este o virgina de 11-12 ani si dl. Pogea era cel mai bun prieten de familie, care, pana la urma, m-a violat!!!
Asta am simtit toata noaptea ce a trecut.

Azi, incercand sa o dau la pace amiabil, m-am gandit ca poate fiecare firma care ajuta statul cu acest impozit minim spre a asigura bani suficienti asistatilor social din Romania, ar trebui sa ceara ceva de la acestia.
De exemplu munca in folosul comunitatii sau al meu.
Anul acesta, din motive strategice pentru iarna ce vine, as face fanul, la tzara, pe terenul meu, si am nevoie de oameni la grebla si la furca.
Solicit statului si d-lui Pogea sa-mi trimita forta de munca apta, din categoria celor asistati social, de vreo 1000 ron, adica 3 persoane vreo sase zile.
Ii hranesc eu in acest timp, dar munca se va plati din impozitul Pogea, ce va fi varsat de start-upul meu pana la sfasitul anului.
Va las si numarul de telefon si adresa de e-mail, dle Pogea.
Asa, poate, o sa uit violul.
 
Oliviu a spus:
03/08/2009 10:30
Bani sunt doar daca stim de unde sa-i incasam. Exemple: 1. redeventa la resurse(petrol) este foarte mica comparativ cu alte tari
2. impozitarea tuturor firmelor care activeaza pe teritorul romaniei(Firma Lavinamix din Ungaria care detine statie de betoane, balastiere si cariere de piatra, prin fel si fel de artificii reusesc sa nu plateasca TVA-ul si impozite)
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter