- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Botis: La majorarea cu 15% a salariului se va adauga media stimulentelor pe functie din octombrie

25 Nov, 09:15 • Redactia DailyBusiness
Angajatii din sistemul bugetar care primesc stimulente vor beneficia, incepand cu 1 ianuarie, de majorarea cu 15% a salariului de baza, la care se va adauga media stimulentelor pe functie platita in luna octombrie 2010, a declarat miercuri Ioan Botis (foto), ministrul Muncii.
Botis: La majorarea cu 15% a salariului se va adauga media stimulentelor pe functie din octombrie

„Se ia in calcul salariul de baza din luna octombrie, iar la acest salariu avem o indexare de 15%. Dupa ce am luat in calcul aceasta majorare, venim si adaugam media stimulentelor pe functie si pe ordonator de credite din octombrie”, a spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

El a precizat ca in octombrie, inclusiv la Ministerul Finantelor sau Ministerul Muncii, au fost acordate stimulente pentru luni anterioare, iar in cazul Ministerului Muncii media unor astfel de stimulente pe luna octombrie a fost de 0,3%.

Ministrul Muncii a precizat ca nu putea fi adaugata media stimulentelor la salariul de baza pentru ca ulterior sa se aplice majorarea cu 15% cuantumului rezultat, deoarece Legea de aplicare a salarizarii unitare in sistemul bugetar prevede doar majorarea salariului de baza.

„Trebuie sa aplicam aceesi regula pentru toata lumea: salariul de baza trebuie indexat cu 15%. Este o regula pentru toti”, a conchis Botis.

Guvernul a aprobat, miercuri, legea salarizarii unitare in sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovata prin angajarea raspunderii in fata Parlamentului.

Premierul Emil Boc a anuntat ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.