FINANTE-BANCI

Capcanele creditelor rapide: dobanzi si penalitati care cresc valoarea imprumutului si de 5 ori

11 aprilie 2014, ora 12:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bancher.jpg
Multi romani care au nevoie urgent de un ajutor financiar ocolesc bancile ca sa scape de birocratie si apeleaza la institutiile financiare nebancare. Oamenii sunt usor de convins, mai ales ca li se promit credite de pana la 5.000 de lei in doar 24 de ore, nu li se cer garantii si nici adeverinte de salariu.

Imprumutul rapid are insa multe capcane. Printre acestea - dobanda uriasa, ce creste valoarea creditului si de cinci ori, sau penalitatile ce pot fi mai mari fata de suma imprumutata.

In Romania nu exista o limitare legala pentru finantatori pentru dobanda pe care o percep de la clienti. Sunt cazuri in care unele IFN-uri ajung la 4.000% cu dobanda aplicata", spune analistul financiar Dragos Nichifor.

Astfel, daca pentru 1.000 de lei luati cu imprumut timp de o luna clientul plateste dobanda 360 de lei, pentru un credit pe un an, dobanda este de peste patru ori mai mare fata de suma imprumutata.Creditele rapide acordate populatiei se ridica in Romania la aproape 29 de miliarde de lei, adica o treime din totalul imprumuturilor luate de romani de la banci, potrivit Digi24.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 05:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter