FINANTE-BANCI

Cat ar mai putea rezista Rusia cu Putin la conducere

08 decembrie 2014, ora 16:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
putin.jpg
Desi pretului petrolului, materia prima care aduce o mare parte din veniturile bugetului Rusiei, a scazut cu 40% in ultimele sase luni, iar rubla s-a prabusit cu peste 40% de la inceputul anului, presedintele Vladimir Putin ar putea sa mai ramana la putere cinci-zece ani pentru ca sub conducerea lui rusilor le-a crescut nivelul de trai timp de mai multi ani la rand, scrie The Guardian.

Perspectivele economiei rusesti sunt sumbre, inflatia este in crestere, iar recesiunea va veni aproape sigur anul viitor. Multi observatori se intreaba daca disputa dintre Putin si Occident ar putea sa ii slabeasca puterea presedintelui rus. Totusi, unii analisti noteaza ca sistemul bancar este inca functional, iar somajul ramane scazut. Desi ingrijorarile privind situatia economica sporesc, puterea de a indura a populatiei inca nu s-a epuizat.

„Cred ca situatia in care sectorul manufacturier stagneaza, veniturile reale ale populatiei si accelerarea inflatiei il vor determina pe Putin sa renunte la putere, dar acest lucru s-ar putea intampla in 5-10 ani. Probabil ca nu vor exista schimbari pozitive pana atunci. Populatia are o rezistenta foarte mare“, considera Konstantin Sonin, profesor de economie la Scoala Superioara de Economie din Moscova, citat de Mediafax.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter