FINANTE-BANCI

Ce trebuie sa faci pentru a preveni furtul de date personale

07 august 2010, ora 09:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
card medie.jpg
Tot mai multe persoane devin victime ale furtului de date personale. In Statele Unite ale Americii criminalitatea informatica a reintrat pe crestere dupa 4 ani de scadere continua. Iata cativa pasi prin care furtul de identitate poate fi prevenit, potrivit consumerreports.org.:
Nu furniza date personale atunci cand nu trebuie - Nu oferi niciodata numarul de identificare, seria buletinului sau alte date personale celor care te suna, iti trimit e-mailuri, chiar daca acestea par reale, ca si cum ar veni de la banca ta. Totodata, nu-ti lasa portofelul sau geanta nesupravegheate. Nu uita de asemenea sa incui intr-un loc sigur in casa documentele privind conturile bancare sau documentele fiscale. Nu iti posta data nasterii, numele de fata al mamei si nici chiar numele animalului preferat pe site-uri de socializare precum Facebook, Linkedin etc.

Securizeaza-ti instrumentele prin care efectuezi platile - Daca faci plati prin intermediul computerului, probabil ca stii deja ca ai nevoie de un firewall, un sistem antivirus actualizat si un software anti-phising. Totodata, asigura-te ca smart phone-ul tau sau iPad-ul sunt prevazute cu sisteme de siguranta care nu permit furtul datelor pe care le contin, in situatia in care sunt furate.

Monitorizeaza-ti frecvent conturile bancare - Nu te baza doar pe extrasul de cont lunar pentru a detecta activitati suspecte legate de contul tau. Ca sa te asiguri ca nu iti umbla nimeni la cont, aboneaza-te la un servciu online care sa iti permita sa verifici oricand situatia acestuia si incearca sa faci o verificare zilnica.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 02 Decembrie 2020, 14:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter