- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CEC Bank a restructurat anul trecut 520 de credite, in suma de 530 milioane lei

17 Feb, 09:23 • Redactia DailyBusiness
CEC Bank a restructurat anul trecut 520 de credite, in suma de 530 milioane lei, ceea ce a facut ca gradul de provizionare al bancii sa se situeze sub media sistemului bancar, a declarat, marti, Doina Topala, seful directiei pentru IMM din cadrul bancii.
CEC Bank a restructurat anul trecut 520 de credite, in suma de 530 milioane lei

Astfel, gradul de provizionare al CEC Bank se situeaza la 5,9%, sub media din sistemul bancar de 7,47%, scrie Mediafax.

„Cele mai uzuale metode utilizate de CEC Bank sunt rescadentarea, reesalonarea si refinantarea”, a spus Topala in cadrul unui seminar organizat de FinMedia.

Ea a precizat ca rescandentarea reprezinta modificarea scadentei si/sau a sumei de plata, fara a depasi data initiala de acordare a imprumutului, in timp ce in cazul reesalonarii se depaseste perioada initiala de creditare.

Refinantarea reprezinta acordarea unui imprumut nou pentru rambursarea creditului in derulare, care inregistreaza sume neachitate la scadenta.

Topala a precizat ca scopul operatiunilor de restructurare a fost imbunatatirea situatiei fluxurilor de numerar ale firmelor.
Portofoliului de credite al CEC a crescut anul trecut cu 13,58%, la 9,2 miliarde de lei.

Creditele acordate persoanelor juridice au crescut in 2009 cu aproape 45%, la 4,2 miliarde de lei, dintre care 89% au fost acordate IMM-urilor, 7% pe segmentul corporate si 6% autoritatilor si administratiilor publice locale.