FINANTE-BANCI

CEC Bank ia 25 mil. euro de la CEB pentru finantarea IMM-urilor si APL-urilor

11 iunie 2013, ora 12:14, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro4-mare.jpg
CEC Bank a semnat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) un acord de imprumut in valoare de 25 milioane euro, destinat finantarii proiectelor investitionale ale Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) si Autoritatilor Publice Locale (APL).

Accesand noul produs de creditare dezvoltat de CEC Bank in baza acordului cu CEB, IMM-urile vor beneficia de o perioada maxima de creditare de 6 ani, cu o perioada de gratie de un an, iar APL-urile de o perioada de 10 ani, cu doi ani perioada de gratie.

Finantarea CEB va reprezenta maximum 50% din costul total al proiectului, diferenta putand fi asigurata de catre client din surse proprii sau apeland la creditele aflate in protofoliul CEC Bank.

Valoarea finantarii asigurate de CEB va fi de pana la 1 milion euro pentru IMM-uri si de maximum 2,5 milioane euro pentru APL-uri.Infiintata in 1956, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) are 40 de state membre. 21 de tari din centrul, estul si sud-estul Europei, formand tinta BCE, se numara printre statele membre.

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei - instrument major al politicii de solidaritate in Europa - finanteaza proiecte sociale punand la dispozitie resurse atrase in conditii care reflecta calitatea ratingului sau (potrivit Moody's: Aaa, cu perspectiva negativa, Standard & Poor's: AA+ perspectiva stabila si Fitch: AA+, cu perspectiva stabila). Se acorda astfel de credite statelor membre, precum si institutiilor financiare si autoritatilor locale din statele membre pentru finantarea de proiecte in sectorul social, in conformitate cu articolele din acordul de finantare.

In anul 2012, CEC Bank si-a crescut portofoliului de credite acordate persoanelor juridice cu 32% fata de 2011, in timp ce activele bancii au avansat cu 8,5%, la 26,9 miliarde lei. Structura portofoliului de credite s-a schimbat in corelatie cu strategia si misiunea bancii. Astfel, daca in 2006 ponderea creditelor acordate persoanelor juridice in total portofoliu era de 21%, in decembrie 2012 ponderea acestora era de 63%. Creditele pentru IMM-uri si Corporate au reprezentat anul trecut 6,6 miliarde de lei din soldul creditelor acordate de CEC Bank, de 11,93 miliarde de lei, iar APL-urile au cumulat finantari de 955 milioane lei.

CEC Bank a incheiat anul 2012 cu un profit brut de 33,5 milioane lei, in scadere cu 57% comparativ cu anul anterior.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din FINANTE-BANCI
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

21 ianuarie 2019, ora 14:46 in | 18 vizualizari | 0 comentarii
Allianz-Tiriac Asigurari a numit un nou Director Financiar
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 22 Ianuarie 2019, 15:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter