FINANTE-BANCI

Cine sunt cei 17 parlamentari care vor sa ii scape pe bancheri de clauzele abuzive (Update 1)

04 aprilie 2014, ora 15:54   | 5 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
parlament.jpg
Proiectul de modificare a legii clauzelor abuzive, care favoarizeaza bancile in detrimentul clientilor, a fost initiat de 17 deputati.

DailyBusiness.ro va prezinta mai jos lista celor 17 alesi ai tarii care si-au pus semnatura pe proiectul de modificare a legii 193/2000.á

Lista a fost publicata initial pe pagina de Facebook a organizatorilor unui protest impotriva modificarii legii 193/2000, ce este planificat pe 28 aprilie, la ora 18:00, in fata Bibliotecii Nationale din Bucuresti.

"Aceast proiect de lege nu aduce nimic nou si favorabil pentru consumator, ci reia cele deja existente in lege si profita de cadrul legislativ sa introduca chestiuni noi care incalca legislatia nationala si europeana existenta in prezent, care incalca practica CJUE, a ICCJ. NU DORMITI LINISTITI, va asigur ca in aceasta tara in Parlament nu mai exista nici macar 100 de oameni onesti", scriu organizatorii protestului.

Parlamentarii ii scapa pe bancheri de legea clauzelor abuzive (Articol initial)

04 aprilie 2014, ora 12:57   | 5 comentarii publicate
banci.jpg
Un proiect de lege aprobat de Senat cu amendamentele bancherilor isi propune sa modifice legea clauzelor abuzive in favoarea bancilor si in detrimentul clientilor.á

Un proiect al PSD depus in septembrie 2013 isi propune sa modifice legea clauzelor abuzive. Proiectul a trecut deja de Senat, cu amendamente depuse de Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Proiectul spune ca instantele nu vor mai putea elimina clauzele contractuale care se refera la pretul contractelor ľ in cazul contractelor bancare, asta inseamna dobanzi si comisioane -, ca actiunile pentru eliminarea clauzelor abuzive vor putea fi initiate doar de catre presedintele ANPC, in timp ce drepturile asociatiilor vor fi limitate drastic. De asemenea, toti consumatorii care vor sa dea banca in judecata vor trebui sa vina la Bucuresti, la tribunalul specializat. Totodata, conditiile in care o clauza va putea fi declarata abuziva sunt inasprite, fiind necesara analiza cumulativa a mai multor criterii, scrie economica.net.

Forma actuala a proiectului da indicatii serioase ca a fostácroita pentru bancheri.

Citeste siáFMI preseaza si judecatorii. Ce directive "pretioase" traseaza in litigiile pe clauze abuzive
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
marc a spus:
04/04/2014 19:46
Votati PSD !!!
 
mircea a spus:
05/04/2014 16:58
Asemenea specimene ajunse in parlament care fara sa-si consulte electoratul initiaza si voteaza impotriva cetateanului legi care ii faulteza alegatorul merita impuscati in piata publica.Posibil sa fi luat manjala de la bancheri! Altfel nu este o explicatie logica a ce propun.DNA n-ar trebui sa se autosesizeze?Nu se stie de unde sare URECHIATUL!
 
Hahuie Maricica a spus:
06/04/2014 13:01
VOTATI PSD-ul!! Cei care ne vand bancherilor!! La BRD Galati, sunt scoase casele la licitatie pentru Grigore Valeriu Mircea. Cu ratele platite la zi, avand comision de risc inclus in rate. De ce? De ce ne doriti saraciti domniklor politicieni???
 
Iosif Antoche a spus:
08/04/2014 20:27
Gunernu Ponta a aprobat intrarea in vigoare a legii193/2000, incepand cu 1 Octombrie 2013, acum tot din PSD o patre din parlamentari introduc o modificare. Stau si ma intreb si va intreb si pe dvs cand sant sinceri cu noi muritorii de rand acesti oameni?
 
Vasile Damian a spus:
11/04/2014 11:24
Nu pot sa inteleg,oare suntem o tara numai de prosti si nu suntem in stare sa alegem si noi un parlament pentru poporul asta oropsit
de toate regimurile care s-au perindat la putere?
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 16:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter