FINANTE-BANCI

Companiile de asigurări din România continuă să piardă bani pe segmentul RCA

02 septembrie 2016, ora 00:50   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rca.jpg
Prima jumătate a anului 2016 a reprezentat o nouă perioadă de pierderi financiare pentru companiile de asigurare care vând polițe RCA. În ciuda unei tendințe de consolidare a echilibrului financiar la nivelul pieței, rata combinată a daunei a depășit pragul de 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare 100 de lei încasați, companiile au cheltuit aproximativ 102 lei.

Conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară, rata combinată a daunei a fost de 101,6% în primul trimestru al anului 2016 și a înregistrat o deteriorare în cel de-al doilea trimestru, ajungând la 102,3%. Ceea ce înseamnă că asigurătorii nu pot acoperi integral, în acest moment, daunele și celelalte costuri doar din primele brute încasate.

Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) precizează că nivelul ratei combinate a daunei poate suferi modificări majore până la sfârșitul acestui an, ținând cont de faptul că, raportându-ne la cifre oficiale, daunalitatea pe segmentul RCA este pe un trend ascendent.

Astfel, în cel de-al doilea trimestru al anului 2016, dauna medie totală a atins cea mai mare valoare de până acum, depășind cu 18,4% valoarea din primul trimestru al anului 2015 și cu 15% valoarea din cel de-al doilea trimestru aI anului 2016. Principala cauză o reprezintă majorarea cu aproape 90% a daunei medii pe dosarele de vătămări corporale.Subliniem că ritmul de creștere a daunei medii în cel de-al doilea trimestru al anului 2016 față de primul trimestru al aceluiași an a fost de două ori și jumătate mai mare decât ritmul de creștere al primei medii: prima medie RCA a crescut cu 6,2%, în timp ce dauna medie a crescut cu 15%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Iosif Ladar a spus:
02/09/2016 15:21
Ce ar fi sa vedem concret unde se pierd banii ? Poate se pot regla niste cheltuieli.Altfel ne vom trezi noi soferii cu niste RCA-uri de care nu te poti apropia.Nu cumva se pierd bani fiindca nu sunt reglementate sumele pentru daunele victimelor sau decesul lor? nu cumva se accepta sume fabuloase pt asa ceva ?
 
Materialele zilei din FINANTE-BANCI
04 decembrie 2017, ora 00:55 in Finante-Banci | 371 vizualizari | 0 comentarii
Efectele split TVA asupra companiilor in insolventa
01 decembrie 2017, ora 01:18 in | 423 vizualizari | 0 comentarii
30 de predictii pentru 2018: intre optimism si "nu mai inteleg nimic"
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Marti, 12 Decembrie 2017, 19:46
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter