FINANTE-BANCI

Contributia angajatilor pentru asigurarile de sanatate, redusa la 5,5%

04 iunie 2008, ora 17:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
loan-medie.jpg
Contributia lunara a angajatilor pentru asigurarile sociale de sanatate va fi, de la 1 iulie, de 5,5%, fata de 6,5% cat este in prezent, potrivit legii bugetului de stat pe anul in curs.
Angajatorii au obligatia de a vira, lunar, contributia de asigurari de sanatate a angajatilor pentru salariile care se supun impozitului pe venit, indemnizatiilor de somaj si veniturile realizate din pensii.

Pentru veniturile impozabile, realizate de persoane care desfasoara activitati independente si care se supun impozitului pe venit, contributia pentru asigurarile sociale de sanatate se va plati trimestrial.

Persoanele fizice care nu sunt angajatori si care nu se incadreaza in categoria persoanelor care desfasoara activitati independente vor plati contributiile anual, potrivit legii bugetului, consultata de NewsIn.Tot anual se vor plati si contributiile pentru veniturile din agricultura si silvicultura, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor, pentru veniturile divindende si dobanzi si pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, realizate individual sau intr-o forma de asociere.

Legea bugetului de stat pentru anul 2008 prevede si o scadere a contributiei angajatorilor pentru asigurarile de sanatate cu 0,3 puncte procentuale, de la 1 decembrie 2008, de la 5,5% la 5,2%. Contributia de pensie a angajatului ramane nemodificata pe parcursul anului 2008, respectiv la nivelul actual de 9,5%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter