FINANTE-BANCI, REAL ESTATE

Credit Zone: Rata lunara la un credit Prima Casa este cu 100 euro mai mica decat la un credit clasic

17 iulie 2009, ora 10:48   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
money-housejpgmc.jpg
Rata lunara la un credit pentru locuinte acordat prin programul Prima Casa este cu circa 100 euro mai mica decat in cazul unui credit pentru locuinte clasic, insa pozitionarea produsului catre o anumita categorie, cei fara proprietati si fara credite ipotecare in derulare il face un program social, mai degraba decat un produs de relansare a creditarii, spun reprezentantii brokerului de credite CreditZone.
"Diferenta de aproximativ 100 euro la rata lunara in favoarea Prima Casa poate fi un avantaj competitiv semnificativ, insa nu trebuie omise aspecte extrem de importante fara proprietati si fara credite ipotecare in derulare, limitarea sumei de creditare- echivalent maxim 2 camere, proceduri complexe si birocratice de aprobare si acordare", au spus reprezentantii Credit Zone.

Pentru exemplificarea diferentelor intre cele doua tipuri de credite Credit Zone a analizat comparativ o solutie pentru Prima Casa si o solutie clasica.Toate calculele au fost realizate pe suma de 57.000 euro, pe o perioada de 30 ani luand in calcul un venit / familie de 4.200 lei.

"La lansarea acestui program , pretul locuintelor de 1-2 camere de pe piata secundara (75% din cererile in prima casa au drept obiect aceasta piata) a crescut in medie cu 5%, acest lucru diminuind indirect diferentele de rata lunara dintre creditul ipotecar clasic si Prima Casa", au adaugat brokerii Credit Zone.

Costurile conexe reale ale unui credit Prima Casa, cum ar fi notarul, evaluarea sau comisionul agentiei imobiliare sunt similare celui clasic.Diferentele dintre un credit acordat prin Prima Casa si un credit clasic
Diferentele dintre un credit acordat prin Prima Casa si un credit clasic
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
17/07/2009 16:32
Nu trebuie uitat ca la setul de conditii prima casa se adauga si conditiile bancilor pentru obtinerea unui astfel de credit. Astfel pentru multi ar fi fost foarte interesant daca ati fi publicat si conditiile Credit zone pentru acest credit.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 05:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter