- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Croitoru, BNR: In al doilea trimestru din 2011 vom vedea crestere economica sustenabila

20 Nov, 12:40 • Redactia DailyBusiness
In al doilea trimestru din 2011 cresterea economica "se va vedea in mod credibil" in Romania, este de parere ca Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale, care a mentionat ca desi majoritatea statelor europene eu reintrat deja cu economia in zona pozitiva, cu toate acestea majorarea PIB este putin credibila in ochii investitorilor, din cauza datoriilor mari acumulate de aceste state.
Croitoru, BNR: In al doilea trimestru din 2011 vom vedea crestere economica sustenabila

Consilierul a reamintit ca Romania a fost de doua ori in recesiune in ultimii 20 de ani, prima oara in 1990 si 1992, cand a scazut cu circa 25%, si a ramas in recesiune timp de trei ani, si in perioada 2008- 2009.

Potrivit lui Croitoru, Romania ar putea ramane si in aceasta a doua perioada tot trei ani in recesiune, ajutata probabil de exporturi.

Potrivit economistului, „consumul privat ramane in continuare lenes”, si nu este un factor important pentru reluarea cresterii. „Nici sistemul bancar nu va putea relua creditarea la rate pe care le-ar dori pentru ca serviciul datoriei raportat a venituri este de apraope 2 ori mai mare ca in UE, la nivelul gospodariilor, deci nu se mai califica pentru datorii”, a spus Croitoru.