FINANTE-BANCI, AUTO

Cum poti fi despagubit in urma accidentelor cu masini fara RCA

21 martie 2018, ora 16:53 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
masina.jpg
Incepând cu luna aprilie 2017 Asociația Fondul de Protecție a Victimelor Străzii – FPVS a fost desființată iar atribuțiile acesteia au fost preluate de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România - BAAR. Afla ce conditii trebuie sa indeplineasca cei care solicita despagubiri in urma accidentelor cu autovehicule neasigurare sau neidentificate.

Astfel, FPVS a devenit Direcție în cadrul noii instituții, păstrându-și toate atribuțiile, printre care și aceea de Organism de Plată a Despăgubirilor.

În această calitate, Direcția FPVS din cadrul BAAR garantează despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente de circulație produse prin intermediul unor autovehicule neasigurate sau neidentificate, astfel:
  •         Dacă accidentul a fost provocat de un vehicul neasigurat RCA, deși exista obligaţia legală de a avea încheiată o asigurare RCA valabilă pentru acel vehicul, se garantează şi se plătesc despăgubiri atât pentru daune materiale, cât şi pentru vătămări corporale sau decese.
  • În cazul în care  accidentul a fost provocat de un vehicul neidentificat, se garantează şi se plătesc despăgubiri numai pentru vătămări de persoane sau decese;
  •         Pentru daunele materiale produse prin accidente de vehicule neidentificate, se garantează şi se plătesc despăgubiri numai dacă în accident, cel puţin o persoană a suferit vătămări care să necesite pentru vindecare mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale, caz în care se reţine o franşiză de 500 euro.
Direcția FPVS din cadrul BAAR nu acordă despăgubiri pentru mașini găsite avariate în parcare.  

De asemenea,  accidentele provocate de pietoni, biciclişti, căruţe sau orice alte vehicule pentru care nu existaobligaţia legală de a fi asigurate RCA, nu se încadrează în categoriile pentru care Direcția FPVS din cadrul BAAR să poată interveni legal pentru garantarea despăgubirii persoanelor prejudiciate.  Reprezentantii BAAR menționeaza ca nu se acordă despăgubiri pentru prejudiciile suferite din cauza unor fenomene meteorologice, din cauza gropilor, din cauza poleiului, mâzgă, pietre căzute de pe versanţi, copaci dărâmaţi, etc.  

Funcționarea Direcției FPVS în cadrul BAAR, prin care se acordă despăgubiri, în condițiile legii, terțelor persoane prejudiciate prin accidente de circulație produse de autovehicule neasigurate RCA sau neidentificate, nu exclude obligaţia tuturor deținătorilor de vehicule care circulă pe drumurile publice de a se asigura RCA.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din FINANTE-BANCI
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Sambata, 22 Septembrie 2018, 03:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter