- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cum va arata fiscalitatea in 2011?

03 Oct, 22:39 • Redactia DailyBusiness
Analizand programele anti-criza ale principalelor trei partide de guvernamant un lucru pare sigur: impozitul pe profit are toate sansele sa ramana 16%, cu posibilitati chiar de reducere la 10% in cazul unui viitor guvern condus de liebali sau la 12% (in cazul PSD).
Cum va arata fiscalitatea in 2011?

O alta certitudine e, si ca urmare a deciziei guvernului Boc de a emite o ordonanta de urgenta pe aceasta tema in ultima sedinta, renuntarea la mult hulitul impozit minim. Contribuabilii n-ar trebui sa se bucure insa prea mult, pentru ca atat PDL, cat si PSD doresc sa acoopere pierderile de un miliard de lei la buget estimate pentru 2011 prin introducerea unui impozit forfetar.

Actualul ministru al finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a primit de la premierul Emil Boc un termen de o luna in care sa prezinte un proiect de ordonanta privind introducerea unui astfel de impozit.

Un alt element comun, cu atat mai mult cu cat 2012 e un an electoral important, cu alegeri locale si parlamentare, este scutirea, integrala sau partiala, de la plata contributiilor sociale pentru firmele care angajeaza someri, tineri etc, scrie Saptamana Financiara.