- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

De ce nu sunt interesati asiguratorii sa vanda polite obligatorii de locuinte

15 Oct, 13:32 • Redactia DailyBusiness
Asiguratorii nu sunt interesati sa vanda politele obligatorii pentru locuinte, emise de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), a declarat vicepresedintele Uniqa Asigurari, Romeo Jantea.
De ce nu sunt interesati asiguratorii sa vanda polite obligatorii de locuinte

Cauza este comisionul redus pe care il incaseaza: „Lipsa de interes a asiguratorilor pentru vanzarea acestor polite este un lucru normal, in conditiile in care ei abia reusesc sa isi vanda propriile polite in contextul economic actual. Nu cred ca vom vedea asiguratori interesati sa vanda aceste polite obligatorii in conditiile actualului nivel al comisionului incasat”, a spus Jantea.

Comisionul pentru intermedierea unei polite de asigurare obligatorie este de 10% din valoarea primei, respectiv un euro sau doi euro pe an, in functie de tipul constructiei.

Jantea a adaugat ca, fiind obligatorii, politele emise de PAID trebuie incheiate, nu vandute.

„Spre exemplu, orice proprietar de locuinta are si un contract de furnizare a energiei electrice, prin intermediul careia achita si taxa pentru radio. In acest mod ar putea fi colectata si prima de asigurare pentru polita emisa de PAID”, a spus Jantea, citat de [url= http://www.mediafax.ro/economic/asiguratorii-nu-sunt-interesati-sa-vanda-polite-obligatorii-la-locuinte-care-este-motivul-10219136]Mediafax[/url].

[b]Citeste si: [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/vrei-sa-ti-asiguri-locuinta-la-valoarea-ei-adevarata-vezi-cat-te-costa-81722/]Vrei sa-ti asiguri locuinta la valoarea ei adevarata? Vezi cat te costa[/url][/b]