FINANTE-BANCI

De Vrijer: Acordul nu e nici deraiat, nici nederaiat. Guvernul s-a angajat sa ia masuri si pare serios

29 ianuarie 2013, ora 10:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Erik de Vrijer.jpg
Acordul cu Romania nu poate fi considerat deraiat, deocamdata, intrucat Guvernul s-a angajat sa ia masuri corective pentru a atinge obiectivele convenite in program si pare serios ca va pune in aplicare ceea ce a promis, a declarat Erik de Vrijer, seful misiunii de evaluare a FMI.

"Guvernul va lua masuri de corectie pentru a atinge obiectivele programului, deci ne trebuie mai mult timp, pentru ca au parut angajati si seriosi ca vor face ce au promis ca fac. Acordul nu e nici, deraiat nici nederaiat", a spus de Vrijer, intrebat daca poate spune ca acordul cu Romania este considerat deraiat.

Seful misiunii a adaugat ca Guvernul a cerut o amanare de trei luni, ceea ce inseamna ca aceste evaluari vor fi finalizate prin votul in Consiliul Director al FMI la finele lunii iunie.

"Din moment ce ratezi mai multe tinte indicative, atunci banii care erau disponibili dupa a sasea evaluare nu ar mai putea fi trasi, desi acesta este un program preventiv, pana cand nu sunt aprobate cele trei derogari de la boardul FMI, adica in iunie", a adaugat de Vrijer, conform Mediafax.De Vrijer a explicat ca daca Romania nu indeplineste preconditiile asumate pana in iunie, atunci acordul va expira si nu va mai exista niciun fel de intelegere intre FMI si Romania.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter