- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Discutii la Cotroceni: Cifrele de 20% pentru cota unica si 24% pentru TVA, greu de evitat

05 May, 16:32 • Redactia DailyBusiness
Cifrele de 20% pentru cota unica de impozitare, respectiv 24% pentru TVA sunt greu de evitat, deja se vorbeste despre acestea ca "despre o fatalitate", au declarat surse politice, in urma discutiilor de la Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu (foto), premierul Emil Boc si ministri, citate de Mediafax.
Discutii la Cotroceni: Cifrele de 20% pentru cota unica si 24% pentru TVA, greu de evitat

„Inca se mai cauta solutii, dar este greu de evitat nivelul de 20-24%. Deja se discuta ca despre o fatalitate”, au spus sursele citate.

Acestea au precizat ca la discutii a participat si guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ca unii ministri inca sunt la Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe premierul Emil Boc si pe ceilalti membri ai Guvernului, pentru a discuta despre negocierile cu Fondul Monetar International.

In presa au aparut marti informatii potrivit carora FMI ar fi cerut Guvernului sa majoreze cota unica de impozitare cu 4 puncte procentuale, pana la 20% si TVA cu 5 puncte procentuale, pana la 24%. Ulterior, Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a negat aceste informatii.

La randul sau, Jeffrey Franks (foto), seful misiunii FMI, a declarat miercuri ca informatiile aparute in presa privind cresterea TVA-ului si a cotei unice de impozitare „nu sunt neaparat corecte”.