FINANTE-BANCI, CARIERE

Dosarul Carpatica Asig: Marian Mirzac a demisionat din ASF

12 februarie 2014, ora 23:46, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
statistici-mare.jpg
MarianáMirzac a demisionat din pozitia de membru neexecutiv in Consiliului ASF. Demisia a fost inaintata prin intermediul avocatului sau, a anuntat miercuri Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Mirzac se afla in prezent in arest, fiind inculpat in dosarul Carpatica Asig.

"Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de demisia domnului Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliului ASF. Demisia domnului Marian Mirzac a fost transmisa astazi, 12 februarie 2014, la sediul Autoritatii de Supraveghere Financiara prin intermediul avocatului sau. Potrivit legii, Parlamentul Romaniei este cel care trebuie sa valideze un nou membru neexecutiv al Consiliului ASF. Vacantarea pozitiei detinuta de Marian Mirzac pana la numirea unui nou membru nu impiedica in vreun fel procesul decizional al Autoritatii de Supraveghere Financiara", se arata intr-un comunicat de presa transmis de ASF.

äAutoritatea de Supraveghere Financiara doreste sa reamintesca industriei financiare non-bancare ca a sesizat Parlamentul Romaniei, inca din data de 30 ianuarie 2014, cu privire la situatia domnului Marian Mirzac. Tot atunci, ASF a decis inceperea cercetarii prealabile a angajatilor pentru care Autoritatea are confirmarea oficiala a calitatii de invinuit din partea DNA, in dosarul Carpatica Asig S.A., in vederea luarii masurilor legale in acest sensö, se mai spune in document.Omul de afaceri Ilie Carabulea si Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara, sunt cercetati in stare de arest preventiv in dosarul ASF-Carpatica.

Conform DNA, invinuitul Carabulea Ilie l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant pe fostul director Mirzac Marian (care a ocupat aceasta functie in intervalul 16.05.2012 ľ 23.04.2013), pentru a fi ales in conducerea A.S.F. Din pozitia de membru neexecutiv in cadrul conducerii A.S.F., ocupata cu incepere din data de 24 aprilie 2013, Mirzac Marian a facut demersuri pentru a asigura protectia societatii de asigurari detinute in mod indirect de Carabulea Ilie si pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania, pana la remedierea deficientelor.

ôFinantatorul gruparii infractionale constituite, Carabulea Ilie, l-a desemnat ca intermediar in relatia cu Mirzac Marian, peáMustatea Radu care avea rolul de a comunicaárezultatele demersurilor infractionale ale lui Mirzac Marian, precum si informatii confidentiale obtinute de la acesta din urma. Gruparea infractionala susmentionata a fost sprijinita deáOvidiu Ioan Cezar Giurgeaási un alt functionar cu atributii de conducere si executie in cadrul A.S.Fö, se arata intr-un comunicat DNA.

In privinta societatii Carpatica Asig, ASF a decisáreevaluarea contractelor de reasigurare ale Carpatica Asig SA, inclusiv in ceea ce priveste reflectarea acestora in situatiile financiare ale societatii.

ASF va mai solicita Carpatica Asig informatii suplimentare cu privire la indicatorii de solvabilitate si lichiditate.
á


Citeste si:
Prima reactie a Carpatica Asig dupa scandalul de la DNA
Scandalul Carpatica Asigurari: Ministrul Chitoiu ar fi implicat in jocurile de influenta
Ancheta din asigurari continua. Daniel Tudor, fost presedinte CSA, cercetat de DNA
Dosarul "Carpatica Asig": Ce masuri a dispus ASF in urma cercetarilor declansate de DNAá
Carpatica Asig, in vizorul DNA
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 11 August 2020, 09:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter