FINANTE-BANCI

Egipt: Fostul presedinte Mohamed Morsi, judecat pentru spionaj

16 februarie 2014, ora 14:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
M.jpg
Un proces pentru "spionaj vizand desfasurarea de actiuni teroriste" a inceput duminica la Cairo impotriva fostului presedinte islamist egiptean Mohamed Morsi (foto) si a 35 de apropiati ai sai.

Printre persoanele care au comparut in fata completului de judecata alaturi de fostul sef al statului se numara o serie de lideri ai miscarii Fratii musulmani, formatiune care a iesit castigatoare in mai multe alegeri dupa caderea regimului fostului lider Hosni Mubarak la inceputul anului 2011, informeaza RIA Novosti, potrivit Agerpres.  

Inculpatii sunt acuzati de "spionaj in beneficiul organizatiei internationale Fratii musulmani, al bratului sau armat si Hamas", miscarea islamista palestiniana, care controleaza in prezent Fasia Gaza.  

Unii dintre acestia sunt acuzati direct de "acte teroriste in tara vizand bunuri si institutii", precum si de incercarea de "a semana haos, in alianta cu grupari jihadiste".  Acesta este unul dintre cele patru procese angajate impotriva fostului presedinte si numerosilor sai aliati.  

In iulie 2013, armata egipteana l-a destituit pe presedintele islamist Mohamed Morsi, care provine din miscarea Fratii musulmani, pe fondul unei miscari de contestare populara de amploare. Fostul lider a fost plasat in detentie preventiva de un tribunal din Cairo.  

Indepartarea lui Morsi de la putere a condus la un nou val de proteste sangeroase intre noile autoritati si sustinatorii Fratilor musulmani in tara. Criza politica s-a soldat pana acum cu o 1.000 de morti, in timp ce mai multe mii de persoane au fost interpelate. La sfarsitul lunii decembrie 2013, autoritatile egiptene au declarat oficial Fratii musulmani drept "organizatie terorista".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Martie 2019, 04:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter