- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Erste Group si Fundatia CDE lanseaza servicii de micro-creditare pentru antreprenorii din zonele rurale

10 Nov, 13:08 • Redactia DailyBusiness
Good.bee Holding - societate mixta formata de Fundatia Erste si Erste Group - impreuna cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica (CDE) intra pe piata serviciilor de micro-creditare din Romania, adresandu-se micilor antreprenori din zonele rurale si orasele mici neacoperiti inca de servicii bancare traditionale, se arata intr-un comunicat al companiei.
Erste Group si Fundatia CDE lanseaza servicii de micro-creditare pentru antreprenorii din zonele rurale

Serviciile financiare oferite de good.bee credit IFN SA. Vor fi disponibile prin intermadiul a 10 birouri regionale care acopera 21 de judete.

„In mod traditional, bancile sunt rezervate sau au un interes limitat in oferirea de credite micilor antreprenori”, a declarat Anca Ciobanu, CEO Good.bee credit IFN SA.

„Experienta noastra in Romania arata ca exista un segment important de populatie, in special in zonele rurale si in orasele mici, care se incadreaza in aceasta categorie. Serviciile de micro-creditare oferite de noi se adreseaza in mod special acestei categorii”, a mai spus Ciobanu.

„Cu aproximativ 45% din populatie traind in regiunile rurale si peste 8 milioane de oameni care nu au un cont bancar, Romania este o tara foarte importanta pentu noi – prima in care Good.bee isi incepe activitatile de micro-finantare”, spune Sava Dalbokov, CEO of good.bee Holding Viena.

Noua companie este detinuta in proportie de 49% de Good.bee Holding si 51% de CDE, si un capital social de 3 milioane de euro. Tinta pentru finalul anului 2010 este acordarea de micro-credite de peste 15 milioane euro.

Activitatile eligibile finantarii includ agricultura, comert, productie mica sau servicii, microcreditele putand fi folosite pentru capital de lucru sau investitie. Plafonul maxim de creditare este de 50.000 euro pe o perioada ce nu poate depasi 5 ani, in functie de activitatea finantata si istoricul clientului.

Fundatia CDE are in prezent 4.500 de clienti si a acordat imprumuturi de 10 milioane de dolari.