FINANTE-BANCI, CARIERE

Fara angajari prin "PCR" la ASF: Ce politica noua de recrutare adopta institutia

30 iunie 2014, ora 14:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asf.jpg
Criticata pentru ca ar oferi salarii prea mari si ca ar angaja oamenii pe criterii politice (prin "pile, cunostine si relatii" - PCR), Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) adopta de la 1 iulie o noua strategie de recrutare a personalului.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, äPolitica de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor in structura organizatorica a ASFö.

Printre cele mai importante aspecte, pe care le reglementeaza noua politica in materie de resurse umane, se numara: metodele de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor vacante, principiile pe care se bazeaza recrutarea si selectia viitorilor angajati, criteriile generale de eligibilitate, precum si conditiile pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca pentru ocuparea unor functii de conducere in cadrul ASF.

äASF este o institutie de excelenta si de aceea vrem ca toti cei care lucreaza in cadrul Autoritatii sa fie specialisti de inalta tinuta morala si profesionala. Noua procedura de recrutare si selectie stabileste criterii si metodologii care ne vor ajuta sa avem in cadrul organizatiei, in proportie majoritara, profesionisti desavarsitiö, a declarat Presedintele ASF, Misu Negritoiu.

Conform äPoliticii de recrutare si selectie pentru ocuparea posturilor in structura organizatorica a ASFö, care intra in vigoare de la 1 iulie 2014, ocuparea posturilor vacante in cadrul Autoritatii se face printr-o selectie externa si interna desfasurata simultan, care asigura echilibru, competitivitate si deschidere catre piata pentru atragerea celor mai buni profesionisti.

Recrutarea in ASF se face prin concurs (test profesional, evaluarea compatibilitatii cu postul prin testare psihometrica si interviu, interviul socio-profesional) la care participa cel putin 3 candidati interni si externi pentru fiecare post in parte. De asemenea, ASF lanseaza si Programul Tinere Talente dedicat atragerii de tineri absolventi ai facultatilor/masteratelor/doctoratelor de profil, precum si recrutarii de tineri angajati care sa se implice in procesul de redresare si dezvoltare a institutiei.

Principiile pe care se bazeaza procesul de recrutare si selectie sunt cele ale pietei libere de resurse umane si se realizeaza printr-un proces unitar si nediscriminatoriu pentru toti candidatii participanti, pe baza cerintelor prestabilite pentru fiecare post vacant/temporar vacant.

Citeste si:
Basescu cere Parlamentului revocarea imediata a intregii conduceri ASF: "Este o cloaca"á
Ponta: Solutia legala pentru veniturile de la ASF ar fi fost taxa de solidaritate
Cod etic la ASF. Ce li se interzice angajatilor
ASF va selecta 20 de absolventi ASE pentru un stagiu de pregatire de 1 an
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 00:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter