FINANTE-BANCI

Florin Pogonaru este noul membru al consiliului de supraveghere al BCR (Update 1)

30 ianuarie 2008, ora 14:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
florin-pogonaru-medie.jpg
Florin Pogonaru a fost numit miercuri membru in consiliul de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), in locul ramas vacant in urma demisiei lui Daniel Daianu.
Decizia a fost luata de Adunarea Generala a Actionarilor BCR, Florin Pogonaru urmand sa reprezinte Erste Bank in consiliul de supraveghere. El a fost unul dintre cei doi observatori numiti in comitetul executiv si in consiliul de supraveghere al BCR de catre Erste Bank, pe perioada de tranzitie, pana la finalizarea transferului de actiuni BCR la Erste Bank.

Florin Pogonaru este presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, presedinte si fondator al "Central European Financial Services" si membru al bordului directorilor al "Romanian Post Privatisation Fund".

Activitatea profesionala a lui Florin Pogonaru s-a concentrat pana acum pe investment banking, acesta coordonand in Romania activitatile unor importante grupuri financiare precum Creditanstalt si Bank Austria (acum Unicredit) si Alpha Bank.BCR a aprobat totodata in cadrul AGA planul financiar si bugetul de venituri si cheltuieli pe 2008, precum si remuneratia cuvenita pentru 2008 membrilor consiliului de supraveghere.

Florin Pogonaru ar putea fi noul membru al consiliului de supraveghere al BCR (Articol initial)

30 ianuarie 2008, ora 11:36 
Pogonaru a lucrat ca observator al procesului de privatizare a BCR
Pogonaru a lucrat ca observator al procesului de privatizare a BCR
Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, ar putea fi numit in functia de membru al consiliului de supraveghere al Bancii Comerciale Romane (BCR), in locul lui Daniel Daianu, care a demisionat in decembrie.
"Cred ca am fost propus pentru functia de membru al consiliului de supraveghere al BCR pentru ca aveam deja experienta, fiind observator in perioada de transfer al actiunilor de la AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului n.r.) la Erste", a spus Pogonaru.

Acesta a precizat ca, timp de un an, a fost observator atat in cadrul consiliului de supraveghere al bancii, cat si in Comitetul Executiv, iar aceasta propunere s-a datorat experientei acumulate.

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) BCR de miercuri se va discuta aprobarea planului financiar si a bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008-2010, remuneratia membrilor consiliului de supraveghere pentru acest an, precum si numirea unui nou membru in consiliul de suprveghere.Daca pe 30 ianuarie 2008 nu se intruneste cvorumul pentru validarea deliberarilor, completarea ordinii de zi este valabila si pentru adunarea din data de 31 ianuarie.

Membrii actuali ai consiliului de supraveghere al BCR sunt directorul Erste Bank, Andreas Treichl, directorul financiar al grupului austriac, Peter Kisbenedek, directorul departamentului de organizare si IT al Erste Bank, Herbert Juranek, si directorul de administrare a riscurilor al Erste Bank, Bernhard Spalt.

BCR are ca actionar majoritar Erste Bank, care detine 69,15% din capitalul social, in timp ce cele cinci SIF-uri au, cumulat, 30,12% din actiuni. Alti actionari ai BCR sunt fondul olandez de investitii MEI-Roemenie En Bulgarije Fonds NV (0,02%), Middle Europe Opportunity Fund II NV (0,01%), HTI Valori Mobiliare SA (0,01%), Actinvest SA (0,0020%), Certinvest SA (0,0001%), iar mai multe persoane fizice detin 0,68% din actiunile celei mai mari banci romanesti dupa active.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din FINANTE-BANCI
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 24 Februarie 2019, 08:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter