FINANTE-BANCI

FMI estimeaza o crestere economica de 2,2% pentru Romania in 2014

04 februarie 2014, ora 11:08 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
crestere7-mare.jpg
Fondul Monetar International estimeaza pentru anul 2014 o crestere economica de 2,2% pentru Romania, dupa un avans de 2,8% inregistrat anul trecut, a declarat, marti, sefa misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter.

“Pentru 2013, estimam o crestere a PIB-ului de 2,8%, cea mai mare crestere economica de la inceputul crizei”, a spus ea, citand anul agricol bun si exporturile printre factorii care au determinat aceasta crestere.

Pentru acest an, economia Romaniei va creste cu 2,2%, a adaugat ea.

“Este o crestere mai mica decat cea de anul trecut, insa vor fi si alte sectoare in afara agriculturii care vor juca un rol important. Suntem optimisti ca se vor crea noi joburi”, a precizat Schaechter, citata de Agerpres.Discutiile in legatura cu reducerea CAS vor fi reluate la vara

Reducerea contributiilor sociale cu 5% pentru angajator va fi analizata de autoritatile de la Bucuresti si reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), iar discutiile pe aceasta tema vor fi reluate in cursul verii, in functie de evolutia veniturilor bugetare, a declarat, marti, sefa misiunii FMI in Romania, Andrea Schaechter, in conferinta de presa de la finalul vizitei la Bucuresti.

"Romania are o povara fiscala foarte ridicata. Guvernul are ca obiectiv acordarea de facilitati pentru a stimula infiintarea de noi locuri de munca si reducerea CAS ar putea contribui la atingerea acestui obiectiv", a precizat Andrea Schaechter, conform Agerpres.

Ea sustine, insa, ca este necesara o analiza astfel incat masura sa fie neutra din punct de vedere bugetar si sa nu aiba un impact asupra bugetului de pensii pe temen lung.

O misiune a Fondului Monetar Interntional (FMI) a sosit pe 21 ianuarie la Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si Banca Mondiala, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va incheia pe 5 februarie.

Citeste si: Radiografia economica a unui an electoral. 5 prognoze cheie pentru 2014
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 01:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter