FINANTE-BANCI

Francul elvetian, la un nou maxim istoric fata de dolar

06 octombrie 2010, ora 18:53 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Francul elvetian a atins, miercuri, un nou maxim istoric fata de dolar, care continua sa fie afectat de evolutia nesatisfacatoare a economiei americane si de perspectiva ca Rezerva Federala a Statelor Unite sa ia noi masuri de relaxare monetara, informeaza Mediafax.
Moneda elvetiana a atins la 12:16 GMT nivelul de 0,9619 unitati pentru un dolar, revenind ulterior la 0,9633 unitati pentru un dolar, potrivit companiei de servicii financiare Swissquote.

Francul continua sa se aprecieze fata de dolar, sustinut de soliditatea economiei Elvetiei si rolul de moneda sigura, iar analistii considera ca ar putea ajunge la o cotatie de 0,95 unitati pentru un dolar.

Presiunile asupra dolarului au fost amplificate de comentarii ale unui oficial al Rezervei Federale, Charles Evans, care anticipeaza ca institutia va lua masuri monetare suplimentare, energice, pentru sustinerea redresarii.Un alt factor care a influenta evolutia monedei americane a fost reprezentat de datele privind piata americana a muncii, unde angajatorii privati au desfiintat locuri de munca in septembrie, in loc sa creeze unele noi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Mai 2019, 04:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter