- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

FT: Bancile britanice RBS si Lloyds vor raporta pierderi de peste 19 mld. lire sterline pe 2009

22 Feb, 09:46 • Redactia DailyBusiness
Royal Bank of Scotland (RBS) si Lloyds Banking Group, cele doua grupuri financiare britanice salvate de la colaps de guvernul de la Londra, vor anunta zilele viitoare pierderi de 6,5 mld. lire sterline (7,3 mld. euro), respectiv 13 mld. lire sterline (14,7 mld. euro) pentru anul 2009, potrivit Financial Times (FT).
FT: Bancile britanice RBS si Lloyds vor raporta pierderi de peste 19 mld. lire sterline pe 2009

Cei doi giganti ai industriei bancare britanice se regaseau „la marginea prapastiei” la inceputul anului trecut, pregatind planuri complexe pentru a „scapa” de activele riscante in valoare de sute de miliarde de lire printr-o schema de garantii de stat, guvernul furnizand totodata capitalul necesar pentru surpavietuirea institutiilor, scrie Mediafax.

Dupa 12 luni de restructurare sponsorizata si supravegheata de guvern, RBS si Lloyds vor raporta un nou an de pierderi nete de miliarde de lire, confruntandu-se in continuare cu o crestere ametitoare a provizioanelor si a creditelor neperformante.

Situatia este mai dificila la Lloyds, al carei portofoliu de active a suferit o deteriorare mai severa in urma crizei. Investitorii vor face presiuni asupra conducerii pentru a determina daca majorarea de capital de 13,5 miliarde lire acordata in decembrie va aduce in ultima instanta un randament pozitiv.