- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Garanti creste miza pe credite si taie din nou din dobanzi

13 Apr, 11:18 • Redactia DailyBusiness
GarantiBank a redus de luni, cu pana la 1 punct procentual, dobanzile la toate creditele in lei si euro acordate persoanelor fizice. Este a doua initiativa de acest gen a bancii, dupa ce la inceputul lunii martie dobanzile la creditele acordate aceleiasi categorii de clienti au fost scazute cu 3 puncte procentuale.
Garanti creste miza pe credite si taie din nou din dobanzi

Noile dobanzi pentru imprumuturile in euro acordate de Garanti sunt: 8,94% pe an pentru creditul ipotecar, 10,14% pe an pentru creditul pentru constructii, 9,06% pe an pentru creditul de nevoi personale cu garantii reale si de 12,12% pe an pentru creditul de nevoi personale negarantat.

Totodata, in perioada 13 martie – 30 iunie, clientii persoane fizice care vor contracta credite de la banca nu vor mai plati comisionul de analiza a dosarului, iar comisionul de acordare a creditului va fi redus la 50% din valoarea actuala.

In ultimul timp, mai multe banci au scazut dobanzile la credite, in conditiile in care presiunea pe lichiditatile atrase a disparut partial, ceea ce a scazut implicit si costurile platite de creditori pentru aceste resurse.

Unul din factorii care conduc la aceste diminuari de costuri este anuntarea acordului de imprumut cu Fondul Monetar International (FMI), afirma specialistii din piata. Cele mai recente scaderi de dobanzi la imprumuturi au fost anuntate de Raiffeisen Bank si ING Bank.