- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Germania si Franta isi armonizeaza abordarea fata de Grecia

24 Aug, 12:20 • Redactia DailyBusiness
Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy isi vor coordona "abordarea" fata de Grecia, cu presiuni pentru a determina guvernul elen sa respecte tintele privind austeritatea si reformele structurale.
Germania si Franta isi armonizeaza abordarea fata de Grecia

Merkel a declarat joi seara, la Berlin, inaintea unei intrevederi cu Hollande, ca vor discuta „cum sa il primeasca pe colegul” grec, premierul Antonis Samaras, care se intalneste vineri in capitala germana cu cancelarul si sambata, la Paris, cu presedintele Frantei.

„Este important pentru mine sa ne respectam cu totii obligatiile si sa asteptam raportul troicai pentru a vedea care este rezultatul. Noi – si eu – vom incuraja Grecia sa continue pe drumul reformei, care impune multe sacrificii „, a afirmat Merkel, facand referire la raportul care va fi prezentat la jumatatea lunii septembrie de inspectorii creditorilor externi ai statului elen, Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana, asa-numita „troica” a institutiilor financiare international, noteaza [url= http://www.mediafax.ro/economic/germania-si-franta-isi-armonizeaza-abordarea-fata-de-grecia-inainte-de-intrevederile-cu-samaras-9976770]Mediafax[/url].

Recent, premierul grec [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/antonis-samaras-cere-mai-mult-timp-pentru-a-pune-in-aplicare-reformele-in-grecia-79885/]a cerut „un pic de aer”[/url], adica mai mult timp pentru a pune in aplicare reformele structurale in tara sa.

„Tot ceea ce vrem este un pic de aer pentru a respira, pentru a repune economia pe roate si a creste veniturile statului. Mai mult timp nu inseamna in mod automat mai multi bani”, a afirmat el.

Amintind eforturile deja depuse de Grecia si situatia dificila cu care se confrunta aceasta, seful Guvernului grec afirma „ca face totul pentru a mentine tara pe linia de plutire in timp ce vor fi puse in aplicare reformele”.