FINANTE-BANCI

Ghetea despre creditul Ioanei Basescu: Respecta legislatia

29 noiembrie 2013, ora 17:15 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
RG.jpg
Presedintele CEC Bank, Radu Ghetea (foto), a declarat vineri ca a analizat creditul acordat Ioanei Basescu, fara a pronunta numele clientului, si considera ca nu au fost incalcate nici legile, nici regulamentele BNR si nici normele interne de creditare.

"Despre creditul de care se tot vorbeste in ultima perioada pot sa va spun ca l-am analizat si eu si consider ca, este o opinie personala, dar este si opinia bancii, nu s-au incalcat nici legile, nici regulamentele BNR si cu atat mai putin normele interne", a spus Ghetea intr-o declaratie la Sinaia, precizand ca nu va raspunde intrebarilor ziaristilor pe aceasta tema.

"Vorbim mai multe dupa ancheta de la Parlament", a adaugat seful CEC, conform Mediafax.

El a aratat ca nu are voie, potrivit Legii bancare, sa vorbeasca despre operatiunile derulate de un client al bancii.

Banca Nationala a Romaniei va demara un control la CEC Bank pentru a analiza conformitatea creditului acordat fiicei presedintelui Traian Basescu, a declarat, joi, seful Directiei de Supraveghere a BNR, Nicolae Cinteza.

Cinteza nu va face parte din comisia care va realiza controlul la CEC Bank pentru ca nu are dreptul sa fie in aceasta comisie, a declarat, vineri, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.Vasilescu a mai spus ca a vazut in presa contractul de credit al Ioanei Basescu, iar, din calitatea lui de jurist de formatie, apreciaza ca "nu e nimic in neregula". El a precizat insa ca doar a citit si nu a analizat acest contract, aratand ca BNR va verifica situatia.

Premierul Victor Ponta a comentat declaratia lui Vasilescu.

"Domnia sa si-a exprimat o parere personala, lucru pe care il apreciez foarte tare, parerile personale sunt importante. in acelasi timp, domnia sa a vorbit asa, ca prieten. in acelasi timp, a anuntat ca Banca Nationala, conform legii, va face un control si va anunta rezultatele controlului", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ioana Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu, a achizitionat, in luna septembrie a acestui an, mai multe parcele de teren, de marimi diferite, cu o suprafata totala de 290,41 de hectare in comuna Nana, judetul Calarasi, de la firma SC Berfige SRL, cu sediul in Bucuresti. Potrivit contractului de vanzare-cumparare, pretul de vanzare a fost de 5.844.864,25 lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 August 2019, 11:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter