FINANTE-BANCI

Guvernul spaniol va folosi inca 6,1 miliarde de euro din fondul de rezerva pentru pensii

01 octombrie 2013, ora 15:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
2euro-mare.jpg
Ministrul spaniol al muncii si asigurarilor sociale, Fatima Banez, a anuntat marti in comisia de specialitate a legislativului spaniol ca statul va folosi, pana la sfarsitul acestui an, 6,1 miliarde de euro din fondul de rezerva pentru pensii. Aceasta suma de bani, a precizat ea, va fi folosita pentru plata unora dintre pensii si efectuarea altor plati ale statului.

Pe durata intregului an 2013, guvernantii vor fi folosit astfel un total de 9,6 miliarde de euro din acest fond de rezerva, potrivit portalului de stiri al radioteleviziunii spaniole. Executivul spaniol apeleaza pentru a doua oara anul acesta la fondul de rezerva, dupa ce la 1 iulie a scos 3,5 miliarde de euro pentru plata bonusului functionarilor pentru vacanta de vara.

Ministrul Banez a profitat de ocazie pentru a apara masurile de reforma aplicate sistemului de pensii. 'Daca mentinem acest ritm, fondul de rezerva va fi epuizat cu mult timp inainte decat ar crede unii', a declarat ea, cu precizarea ca, pana in 2016, sistemul spaniol de asigurari sociale va avea un deficit acumulat de 36,5 miliarde de euro.

Cea mai importanta prevedere a reformei sistemului de pensii, cu care guvernul spera sa faca economii de 33 de miliarde de euro, se refera la indexare. Aceasta prevede ca indexarea pensiilor va lua in consideraree atat rata inflatiei, cat si incasarile si cheltuielile publice din fiecare an, precum si deficitul sau excedentul bugetar inregistrat la sistemul public de asigurari sociale. Concret, pensiile vor fi indexate cu cel putin 0,25% in fiecare an si cel mult 0,25% plus rata inflatiei, noteaza Agerpres.Potrivit proiectului de buget pentru 2014, pensiile vor fi indexate anul viitor cu nivelul minim prevazut de lege - 0,25%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 15 August 2020, 01:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter