- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Guvernul va discuta majorarea cotei unice si TVA, dupa ce taierea pensiilor a esuat

25 Jun, 12:23 • Redactia DailyBusiness
Guvernul ia in calcul un nou plan de masuri pentru mentinerea deficitului bugetar in limita tintei de 6,8% din PIB convenita cu FMI, orientat in principal pe majorari de taxe si impozite, inclusiv a TVA si cotei unice de impozitare, au declarat surse guvernamentale citate de Mediafax, dupa ce Curtea Constitutionala a stabilit ca reducerea pensiilor este neconstitutionala.
Guvernul va discuta majorarea cotei unice si TVA, dupa ce taierea pensiilor a esuat

Planul de actiuni ar putea fi discutat intr-o sedinta speciala de guvern care sa fie programata vineri sau in zilele urmatoare.

„Planul B al Guvernului, in cazul respingerii de catre Curtea Constitutionala a legilor asumate, este orientat in principal pe cresteri de taxe si impozite, inclusiv a cotei unice si a TVA. Au fost efectuate simulari privind o crestere diferentiata a impozitelor, dar rezultatul a indicat ca banii colectati sunt insuficienti”, au aratat sursele participante la discutia de vineri a liderilor PDL cu premierul Emil Boc.

Liderii PDL au venit, vineri, la Guvern pentru o discutie cu premierul Emil Boc, dupa ce Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca sunt neconstitutionale unele masuri de austeritate din legile pentru care Executivul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului.

Conform Constitutiei, prevederile declarate neconstitutionale trebuie puse in acord cu decizia Curtii in termen de 45 de zile.