- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Impuls Leasing si Raiffeisen Leasing vor functiona separat pe piata locala

13 Mar, 15:09 • adrian.mihaltianu
Impuls Leasing si Raiffeisen Leasing vor activa pe piata locala separat, fara a fuziona, in urma preluarii Impuls Leasing International AG de catre Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG, a declarat pentru DailyBusiness Razvan Diaconescu (foto), directorul general al Impuls Leasing Romania.
Impuls Leasing si Raiffeisen Leasing vor functiona separat pe piata locala

Consiliul Concurentei a anuntat joi ca a autorizat preluarea de catre Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG a companiei elvetiene Impuls Leasing International AG, actionarul majoritar al Impuls-Leasing Romania IFN si Impuls-Leasing Services.

Astfel, Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG controleaza indirect 90% din actiunile Impuls Leasing Romania si Impuls Leasing Services, potrivit lui Razvan Diaconescu.

„Suntem doua entitati distincte care activeaza total separat pe piata de leasing”, a subliniat Diaconescu.

Acesta a precizat ca nu vor exista schimbari majore la nivelul companiei.

„Cunoastem foarte bine noul actionar, deoarece pana acuma a fost unicul finantator al nostru”, a mai spus seful Impuls Leasing, fara a mentiona valoarea tranzactiei.

Impuls Leasing Romania estimeaza afaceri de 200 milioane euro in 2009, nivel egal cu cel inregistrat anul trecut.

„In 2009 ne vom concentra pe deschiderea de noi campuri de activitate, pe lansarea unor noi produse de leasing, adaptate la cerintele consumatorilor”, a spus Diaconescu.

Impuls Leasing Romania a fost infiintata in decembrie 2006, concomitent cu cele patru filiale din Croatia, Polonia, Slovacia si Ungaria.

Raiffeisen Landesbank Oberosterreich AG este o societate austriaca avand activitati in domeniul bancar. In Romania, aceasta desfasoara in special operatiuni de creditare, refinantare de leasing si depozite interbancare pe termen scurt.

Impuls Leasing International AG este o societate elvetiana de tip holding care nu desfasoara nicio activitate comerciala. In Romania controleaza societatile Impuls-Leasing Romania IFN SA si Impuls-Leasing Services SRL.

Impuls-Leasing Romania IFN SA este o institutie financiara care are ca obiect principal de activitate leasingul financiar, iar Impuls-Leasing Services SRL este o societate infiintata in 2008 si are ca obiect principal de activitate inchirierea de autoturisme si autovehicule rutiere usoare, precum si leasing operational.