- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank a lansat un depozit garantat integral, cu dobanda de 9% la lei

01 Sep, 12:22 • Redactia DailyBusiness
Intesa Sanpaolo Bank a lansat, in toate tarile unde activeaza, un depozit cu dubla garantare a economiilor, indiferent de suma economisita, in vederea sustinerii si incurajarii economisirii.
Intesa Sanpaolo Bank a lansat un depozit garantat integral, cu dobanda de 9% la lei

„Intesa Sanpaolo Uno” este un depozit la termen cu scadenta la 12 luni (1 octombrie 2010), ce va putea fi contractat doar in luna septembrie a acestui an.

Prin acest depozit, economiile beneficiaza practic de o dubla garantare, atat prin Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, in limita a 50.000 de euro, pe de o parte, si integral, direct de catre Grupul Intesa Sanpaolo, indiferent de suma depusa.

„Intesa Sanpaolo Uno este un produs care raspunde situatiei actuale din toate pietele in care grupul a investit, inclusiv Romania”, a declarat Riccardo Parasporo, chief business officer (CBO) al Intesa Sanpaolo Bank.

Noul depozit beneficiaza de o dobanda anuala fixa de 9% pentru lei, respectiv 4% pentru euro. Suma minima care poate fi economisita este de 1.000 lei, respectiv 1.000 euro, iar acest tip de depozit poate fi constituit doar din sume nou depuse si care nu provin din lichidari ale altor conturilor existente, deschise la Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank Romania a obtinut, in primul semestru al acestui an, un profit operational net de 16 milioane lei (4 mil. euro), in scadere cu 31% comparativ cu aceeasi perioada din 2008. Activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii iunie la un volum de 3,02 miliarde lei (718 milioane euro), in crestere cu 8,3% fata de 30 iunie 2008.