FINANTE-BANCI

Introducerea taxei pe tranzactiile financiare a fost aprobata

22 ianuarie 2013, ora 16:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Euro5-mare.jpg
Germania, Franta si alte noua state din zona euro pot pregati introducerea unei taxei pe tranzactiile financiare dupa ce au primit, marti, avizul ministrilor de Finante ai statelor din Uniunea Europeana, au declarat doi oficiali prezenti la reuniune.

Votul ministrilor de Finante deschide calea introducerii taxei in Germania, Franta, Italia, Spania, Austria, Portugalia, Belgia, Estonia, Grecia, Slovacia si Slovenia, potrivit CNBC. Urmatorul pas este formularea unor noi planuri de catre Comisia Europeana, care va propune, probabil, taxarea tranzactiilor cu actiuni si obligatiuni cu 0,1%, iar a celor cu instrumente financiare derivate cu 0,01%.

"A fost aprobata decizia asupra unei taxe pe tranzactiile financiare. Marea Britanie, Luxemburg, Cehia si Malta s-au abtinut de la vot", a spus unul dintre oficiali, noteaza Mediafax.

Taxa, bazata pe o idee propusa de economistul american James Tobin in urma cu peste 40 de ani, este considerata importanta mai ales pentru a arata ca politicienii iau masuri in privinta bancilor, invinuite pentru criza ultimilor ani.Potrivit unor calcule, taxa ar putea genera pana la 20 de miliarde de euro pe an, insa estimarile variaza semnificativ. Oficialii europeni anticipau ca daca taxa ar fi fost impusa la nivelul UE ar fi adus incasari de 57 de miliarde de euro anual.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 28 Ianuarie 2020, 16:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter