FINANTE-BANCI

Iohannis, despre impozitarea regresiva: Greu de explicat cum s-ar putea face

13 februarie 2014, ora 17:23 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
banuti-crestere-mare.jpg
Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca este "greu de explicat cum s-ar putea face" impozitarea regresiva avand in vedere ca se pierd "cateva miliarde de lei", insa a sustinut ideea de a se cobori cota de impozitare sub 16%.

Prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost intrebat, joi,ce parere are despre impozitarea regresiva si daca este doar o tema adusa in fata publicului "de dragul discutiei".

"Discutia a fost din partea noastra sa nu intram intr-o schema de impozitare progresiva, sa nu mergem de la 16% in sus, ca nu este bine. S-a discutat, la un moment dat, intrarea pe o impozitare regresiva, asta cred ca este un termen corect si platesti cu atat mai putin impozit cu cat castigi mai putin. Finalul ar fi nu depasirea cotei de acum, de 16%, ci coborarea cotei", a spus Iohannis.

El a precizat insa ca este "greu de explicat cum s-ar putea face asta"."Specialistii sustin ca s-ar pierde la incasare cateva miliarde de lei care, pur si simplu, nu mai sunt", a mai spus Iohannis, care a adaugat ca "se va mai discuta chestiunea asta", conform Mediafax.

Strategia fiscal bugetara pentru perioada 2014-2016, publicata de Ministerul Finantelor, prevede renuntarea la cota unica de 16% si introducerea impozitului progresiv pe venit, cu trei cote: 8%, 12% si 16%.

Strategia prevede si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale din iulie 2014, scutirea castigurilor de capital de la impozitul pe profit, dar si revizuirea bazei impozabile pentru impozitele pe proprietate in functie de destinatia proprietatii si nu in functie de statutul juridic al proprietarului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 29 Septembrie 2020, 14:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter