FINANTE-BANCI

Isarescu: Am innebunit populatia, nu ne mai crede, iar o frecam

03 septembrie 2013, ora 15:59   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
isarescu.jpg
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, afirma ca romanii s-au plictisit de politicile structurale, desi acestea sunt cele care aduc crestere economica, spunand: "Am innebunit populatia, nu ne mai crede, iar o frecam".

Guvernatorul BNR a spus ca o crestere economica pe termen lung poate fi generata in primul rand de politicile structurale, care nu sunt insa facute si care plictisesc si obosesc. El a dat exemplu in acest sens Germania, care a facut reforma structurala si a avut crestere economica.

"Stiti ca in Germania 20 de ani, intr-adevar au trebuit sa plateasca factura extraordinara a stimularii landurilor de est,dar 20 de ani nu a crescut salariul real si acum se cearta cu grecii. In schimb, de cand a intrat in zona euro, in Grecia salariul s-a dublat real. Care are dreptate? Sunt nemtii niste teutoni? Or fi, dar uite! Faci reforme structurale, beneficiezi de crestere economica. Uitati ce pot sa faca politicile structurale, cele care ne obosesc si pe noi. Noi in cadrul Consiliului de Administratie, cand facem - apropo de comunicate - zic mai, nu mai treceti aia cu reformele structurale, ca am innebunit populatia, nu ne mai crede, iar o frecam", a afirmat Mugur Isarescu,citat de Mediafax.

Politica monetara a avut, in Romania, o conduita anticiclica atat inainte, cat si dupa declansarea crizei financiare globale, se mentioneaza intr-o prezentare a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei,Mugur Isarescu."In Romania, politica monetara a urmarit reducerea inflatiei, care, in pofida unor intreruperi temporare de trend, tinde, in prezent, catre un nivel compatibil cu definitia europeana a stabilitatii preturilor.BNRa actionat in sensul asigurarii unui cadru macroprudential adecvat restabilirii echilibrelor economice si mentinerii stabilitatii financiare", se arata in prezentarea guvernatorului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
05/09/2013 09:02
Acest theoretician superretribuit usor vorbeste.Eu I-as adresa o intrebare:Este normal ca O prestatie a unui muncitor din Romania sa fie platita mai slab ca aceea a unui muncitor german,pentru aceasi lucrare in acelasi interval de timp ???Eu zic ca nu !Si mai zic ca un stat in care se intampla ce este in ROMANIA nu va progresa ca la salariile de ras care sunt de multe ori mai mici decat ajutorul social din vest,prin taxele aferente lor nu vor putea sustine un buget consistent.Si poza imi adduce aminte de impuscatu"care si el gesticula.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 13 August 2020, 23:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter