- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Isarescu se opune cresterii impozitelor importante

01 Jul, 14:59 • Redactia DailyBusiness
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a declarat ca, personal, este impotriva unor cresteri a impozitelor importante, chiar si a unor discutii pe aceasta tema, care in asemenea momente debusoleaza si mai mult economia si populatia.
Isarescu se opune cresterii impozitelor importante

„In asemenea momente, chiar discutarea unei asemenea idei mi se pare neavenita”, a spus Isarescu, raspunzand astfel la o intrebare privind o eventuala crestere a TVA si a cotei unice, relateaza Mediafax.

„Nu faceti decat sa confuzionati si mai mult o societate si o economie debusolata. Apare cate o traznaie pe care o discutam. Nu se justifica in conditiile actuale nici macar o majorare de impozit mare”, a adaugat seful BNR.

El a explicat ca majorarea impozitelor nu va aduce niciun castig din punct de vedere al veniturilor, ci dimpotriva, ar accentua scaderea incasarilor bugetare.

„Un impozit mai mare pe o baza de impozitare mai mica va avea efecte negative. Nu vreau sa fiu din nou acuzat de optimism, dar nici cu pesimismul nu este bine”, a incheiat Isarescu.