- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Johann Lurf se retrage de la conducerea Volksbank Romania

02 May, 14:52 • Redactia DailyBusiness
Dupa 2 ani in care a ocupat functia de presedinte al Volksbank Romania, Johann Lurf se retrage de la conducere la inceputul lunii viitoare.
Johann Lurf se retrage de la conducerea Volksbank Romania

Actionarii au anuntat ca au convenit deja asupra celui ce urmeaza sa ocupe functia de presedinte al Volksbank Romania, insa numele sau va fi facut public abia dupa ce vor a vea aprobarea Bancii Nationale Romane. Ei mai afirma ca noul occupant al acestei functii va fi cu siguranta un manager cu o vasta experienta bancara pe plan international.

Johann Lurf, are peste 30 de ani de experienta in domeniul bancar, iar inainte de a conduce Volksbank Romania a stat la conducerea Volksbank Cehia timp de 14 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi presedinti ai grupului.

„El a acceptat pozitia de presedinte intr-un moment in care banca se confrunta cu o serie de probleme. A fost o provocare careia i-a facut fata cu succes, reusind sa imbunatateasca in mod semnificativ pozitia bancii, atat pe plan intern cat si pe plan extern. Cu toate acestea, noua structura a actionariatului VBRO face loc unei mai mari implicari din partea celorlalti actionari”, a declarat presedintele Consiliului de Supraveghere, Wolfgang Perdich.

Volksbank a intrat pe piata din Romania in 2000. In prezent detine active de 4 miliarde de euro si o retea de 135 de unitati. Incepand cu octombrie 2011, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.