- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Lehman Brothers a platit 642 mil. dolari unor avocati si consilieri, de la declararea falimentului

22 Feb, 10:18 • Redactia DailyBusiness
Lehman Brothers, banca americana de investitii aflata in lichidare dupa prabusirea din 2008, a platit 641,9 milioane de dolari avocatilor si altor consilieri in cele 16 luni care au trecut de la declararea falimentului, transmite Bloomberg.
Lehman Brothers a platit 642 mil. dolari unor avocati si consilieri, de la declararea falimentului

Cel mai mare beneficiar este firma Alvarez & Marsal, specializata in restructurari, care a desemnat si actualul director general executiv al Lehman Brothers, Bryan Marsal.

Alvarez & Marsal a incasat 233 milioane de dolari din septembrie 2008 pana in ianuarie 2010, sub forma unor comisioane de „management interimar”, potrivit documentelor transmise Securities and Exchange Commission, comisia de reglementare a valorilor mobiliare din Statele Unite.

Gotshal & Manges, din New York, a incasat totodata 149,5 milioane de dolari pentru rolul de principala casa de avocatura care se ocupa de falimentul Lehman Brothers, iar Milbank Teed Hadley & McCloy a primit 42,4 milioane de dolari pentru consilierea comitetului de creditori ai bancii.

Lehman Brothers era a patra mare banca de investitii din lume la momentul falimentului, cu o traditie de circa 150 de ani. Grupul financiar s-a prabusit in septembrie 2008, cu active de 639 miliarde de dolari.