FINANTE-BANCI

MAE: Romania sustine revizuirea bugetului UE 2014-2020, dar fara diminuarea sumelor

21 mai 2013, ora 18:20 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
euro1-mare.jpg
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a sustinut marti, in reuniunea Consiliului Afaceri Generale de la Bruxelles, ca Romania este deschisa revizuirii in 2017 a bugetului UE pentru 2014-2020, dar fara diminuarea sumelor alocate statelor membre.

"Ministrul de Externe a aratat ca Romania este deschisa ideii unei revizuiri a Cadrului Financiar Multianual in anul 2017, cu respectarea prevederilor referitoare la luarea deciziilor (unanimitate) si fara diminuarea sumelor prealocate Statelor Membre", potrivit unui comunicat transmis de MAE.

De asemenea, Romania sprijina demersurile propuse pentru mentinerea unitatii bugetare si sustine adoptarea unei foi de parcurs privind sistemul resurselor proprii, cu conditia ca aceasta sa nu prejudece rezultatele ce vor fi obtinute.

In ceea ce priveste masurile menite a creste flexibilitatea bugetului european, Titus Corlatean a precizat ca Romania sprijina posibilitatea de reportare de la un an la altul a marjelor neutilizate in cadrul plafoanelor de plati si, de asemenea, poate sustine masurile de finantare in avans, cu prioritate in domenii precum crearea de locuri de munca pentru tineri, conform MAE.Reprezentantii tarilor UE reuniti marti in reuniunea Consiliului Afaceri Generale au analizat stadiului negocierilor dintre Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul UE privind viitorul Cadru Financiar Multianual 2014-2020.

Romaniei ii revine pentru perioada 2014-2020 o alocare nationala de 39,8 miliarde euro, stabilita la Consiliul European din 8-9 februarie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Septembrie 2019, 17:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter