- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Mai multe banci americane vor sa inchida conturile ambasadelor straine din SUA

14 Jan, 11:31 • Redactia DailyBusiness
Mai multe banci americane au decis sa inchida conturile ambasadelor straine din Statele Unite, o masura care a determinat un oficial din cadrul Departamentului american de Stat sa incerce, joi, sa calmeze nemultumirea tarilor membre ONU.
Mai multe banci americane vor sa inchida conturile ambasadelor straine din SUA

Banca JP Morgan Chase a trimis o scrisoare ambasadorilor prezenti in SUA, la 30 septembrie, avertizandu-i ca toate conturile diplomatice vor fi inchise la 31 martie.

Joi, subsecretarul de Stat american Patrick Kennedy s-a intalnit cu reprezentanti din peste 150 de tari la sediul ONU pentru a raspunde intrebarilor generate de aceasta decizie, potrivit Mediafax.

Nicio banca nu a evocat public inchiderea acestor conturi, dar diplomatii apreciaza ca principala cauza este costul urmaririi originii fondurilor care ajung in Statele Unite in cadrul supravegherii activitatilor teroriste.

Kennedy a declarat pentru Washington Post ca Departamentul de Stat incearca sa convinga bancile care au renuntat la serviciile lor pentru diplomati sa isi revizuiasca decizia si sa convinga alte banci sa accepte aceste conturi.

Membrii permanenti ai Consiliului de Securitate al ONU, cum ar fi Franta sau China, au fost sfatuiti sa caute o noua banca.

Marile puteri au declarat ca spera sa gaseasca alte banci, dar zeci de tari africane au deja probleme, au declarat diplomatii. Conturile sunt necesare pentru plata salariilor angajatilor si a facturilor.