FINANTE-BANCI

Membrii Bilderberg: Etienne Davignon, parinte al euro

28 mai 2012, ora 00:07, autor(i): Valentin Gros   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ED.jpg
Grupul Bilderberg reuneste peste 100 de personalitati cu mare putere de influenta pe plan mondial, in mediile de afaceri sau in institutiile politice si guvernamentale. DailyBusiness.ro prezinta, incepand de astazi, pe unii dintre cei mai importanti membri ai organizatiei.

Vicontele Etienne Francois Jacques Davignon este un politician si om de afaceri belgian, fost vicepresedinte al Comisiei Europene.  

Este considerat unul dintre "parintii" monedei unice europene, pe care o apara in orice ocazie, sustinand ca a adus stabilitate si ca proiectul zonei euro trebuie continuat, pentru ca e de viitor.  

Anul trecut, Etienne Davignon a facut o vizita la Bucuresti, in calitate de presedinte al Grupului Bilderberg. Cu acest prilej, s-a pronuntat pentru intarirea unitatii europene, in plan politic si economic.  "Modelul de integrare europeana este unic. Daca nu va functiona, semnalul va fi foarte negativ pentru intreaga lume. Daca nu vom reusi, vom lua celorlalti elementul de speranta", a spus atunci Davignon.

Davignon s-a nascut la 4 octombrie 1932 la Budapesta, si provine dintr-o familie cu traditie in activitatea politica si diplomatica. Astfel, bunicul sau, Julien Davignon a fost ministru de Externe al Belgiei in 1914, anul cand a izbucnit Primul Razboi Mondial.  

Etienne Davignon si-a luat doctoratul in drept la Universitatea catolica de la Louvain, Belgia, in 1959. Doi ani mai tarziu, devenise atasat diplomatic la Ministerul Afacerilor Externe. A lucrat pentru guvernul belgian pana in 1965.  

In 1970, conducea comisia de experti care a elaborat "raportul Davignon" pentru politica externa in Europa.  

Intre 1974 si 1977 a fost primul presedinte al Agentiei Internationale de Energie, structura a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). In perioada 1981-1985 a activat ca vicepresedinte al Comisiei Europene.

Din 1989 pana in 2001 a facut parte din conducerea Societe Generale de Belgique (banca belgiana, fara nicio legatura cu grupul francez Societe Generale, dar care astazi este detinuta de grupul energetic francez Suez).

Co-fondator si membru in administratia liniei aeriene Brussels Airlines, infiintata dupa falimentul Sabena. Membru al organizatiei culturale Cercle Gaulois.  

La 26 ianuarie 2004, a primit titlul onorific de ministru de stat al Belgiei si totodata un loc in Consiliul de Coroana.  

Ce este Bilderberg

Grupul Bilderberg reprezinta, potrivit membrilor sai, o organizatie neoficiala, care se intruneste o data pe an, in cadrul unei conferinte la care iau parte, numai pe baza de invitatie, intre 120 si 140 de persoane cu influenta din Europa si America de Nord.

O treime din acesti oameni provin din structuri guvernamentale si politice, iar doua treimi din domenii diverse ca finante, industrii, educatie, comunicatii. Intalnirile nu au caracter public si se desfasoara fara accesul presei.

Denumirea grupului provine de la Hotel de Bilderberg, situat in apropiere de Arnhem, Olanda, unde a avut loc prima intrunire, in 1954.  

Scopul declarat al grupului il reprezinta dezbaterile, astfel ca in timpul intalnirilor anuale nu se adopta decizii, nu se voteaza si nu se stabilesc strategii. Sediul neoficial al organizatiei este la Universitatea Leiden din Olanda.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrians a spus:
28/05/2012 11:43
Scopul declarat al acestui grup de " Iluminati " este instaurarea Noului guver mondial.Domnule redactor,va rog sa cititi Protocoalele francmasonilor sau o carte mult mai recenta aparuta in editura Elit,scrisa de William Cooper,fost lucrator in serviciile secrete americane.Cartea se intituleaza Partea nevazuta a lumii - Societati Secrete ,in original Behold a pale horse si nu are nimic SF in ea.Poate reveniti apui cu un punct de vedere.Toate bune,desi suna cam ironic.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 14 Octombrie 2019, 11:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter