- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Moody\’s: Ratingul Romaniei va fi sub presiune daca deficitul bugetar nu se va incadra in tinta cu FMI

25 Jun, 17:08 • Redactia DailyBusiness
Ratingul Romaniei va fi sub presiune daca deficitul bugetar nu se va incadra in tinta fixata cu FMI pentru acest an, de 6,8% din PIB, a afirmat Kenneth Orchard, reprezentantul Moody's, care spune ca institutia financiara va amana probabil aprobarea virarii transei a 5-a din acord.
Moody\'s: Ratingul Romaniei va fi sub presiune daca deficitul bugetar nu se va incadra in tinta cu FMI

„Decizia de azi (vineri – n.r.) a Curtii Constitutionale face posibila amanarea discutarii in Consiliul FMI a revizuirii acordului cu Romania si, prin urmare, si virarea urmatoarei transe ar putea fi intarziata. Totusi, Moody’s percepe aceasta chestiune ca o chestiune temporara si nu ca o rupere fundamentala a programului”, a declarat Orchard, citat de Mediafax.

El a mentionat ca, cel mai probabil, Guvernul va lua masuri de remediere a situatiei, posibil prin majorarea taxelor, ceea ce va insemna continuarea acordului cu FMI.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis vineri ca taierea pensiilor cu 15% este masura neconstitutionala, in vreme ce taierea salariilor bugetarilor cu 25% a fost considerata o masura constitutionala