FINANTE-BANCI

Obama: Companiile noastre nu isi mai pot permite sa joace acest joc periculos

06 ianuarie 2013, ora 10:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
obama.jpg
Presedintele american Barack Obama i-a avertizat din nou sambata pe alesii republicani impotriva “jocului periculos” pentru economia Statelor Unite ale Americii, ce ar insemna legarea plafonului datoriei de negocierile asupra deficitului, relateaza France Presse.

“Familiile noastre si companiile noastre nu isi mai pot permite sa joace acest joc periculos”, a subliniat presedintele democrat in discursul sau saptamanal, cu trimitere la criza din vara lui 2011.

“Daca Congresul refuza sa autorizeze Statele Unite ale Americii sa isi regleze facturile la timp, consecintele pentru economia mondiala ar putea fi catastrofale”, a explicat el.

Economia americana a “suferit” in 2011 cand alesii republicani si executivul democrat au intarziat sa se inteleaga asupra datoriei americane, a carei nota a fost scazuta atunci de o agentie de rating financiar, a amintit Obama. “Dupa cum am mai spus-o deja in aceasta saptamana, nu voi negocia cu Congresul asupra necesitatii de a achita facturi produse de legi deja adoptate”, a subliniat liderul de la Casa Alba, citat de Agerpres.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Martie 2019, 04:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter